Λαχταριστή τάρτα με δαμάσκηνα!

Υλικά:

Ελάχιστο αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι τριμμένη αμυγδαλόψιχα από ανάλατα και ξεφλουδισμένα λευκά αμύγδαλα
½ κιλό δαμάσκηνα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κοφτά κουταλάκια κορν φλάουρ
250 γρ. Βιτάμ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 αυγό
1 κουταλιά κρύο νερό
400 γρ. Carte d’ or Topping σαντιγί

Εκτέλεση!

1

Χτύπα τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, μια κουταλιά νερό, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού, και πρόσθεσε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα πιρούνι, μέχρι να προκύψει η ζύμη της τάρτας.

2 Μάζεψε αυτή τη ζύμη σε μια μπάλα, τοποθέτησέ τη σε μαρμάρινη ή ξύλινη επιφάνεια, πρόσθεσε το Bιτάμ σε κομματάκια, ζύμωσε μέχρι το Βιτάμ να ενσωματωθεί εντελώς στη ζύμη και άνοιξέ τη σε φύλλο πάχους μισού περίπου εκατοστού.

3 Στρώσε τώρα τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες Νο 25, τρύπα την επιφάνειά της σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και άφησε την τάρτα στο ψυγείο για μισή με μία ώρα.

4 Ψήσε την τάρτα για 5 λεπτά σε δυνατό φούρνο, ξανατρύπα τη για να ξεφουσκώσει, σκέπασέ τη με αλουμινόχαρτο, για να μην καούν οι άκρες της, και ψήσ’ τη για άλλα 10 λεπτά.

5 Σαν να έχουμε παραμελήσει τα δαμάσκηνα, όμως … Σκέπασέ τα με κρύο νερό, βράσ’ τα για 15 λεπτά και, όταν κρυώσουν, βγάλε με προσοχή το κουκούτσι τους και αντικατάστησέ το με τριμμένο αμύγδαλο (το μισό φλιτζάνι φύλαξέ το για τη συνέχεια).

6 Ξαναβάλε τα δαμάσκηνα στο νερό τους, πρόσθεσε τη ζάχαρη, βράσ’ τα για άλλα 15 λεπτά και, όταν κρυώσουν, τοποθέτησέ τα στην τάρτα σκορπίζοντας ανάμεσα τα υπόλοιπα αμύγδαλα.

7 Τέλος, πρόσθεσε στο σιρόπι το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό, βράσε το υγρό αυτό μείγμα για μερικά λεπτά και, αφού γίνει χλιαρό, περίχυσέ το στην τάρτα με δαμάσκηνα. Αφού την αφήσεις στο ψυγείο 1-2 ώρες, τη γαρνίρεις κιόλας με Carte d’ or Topping σαντιγί.

Καλή όρεξη!

Πηγή: Cookoo.gr

The post Λαχταριστή τάρτα με δαμάσκηνα! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα