Λ. Γρηγοράκος: Αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές μέχρι τον Δεκέμβριο

Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν αποσαφηνιστεί οι αλλαγές που θα γίνουν όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές προανήγγειλε από την Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ δήλωσε την άρνηση του απέναντι στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και το ενδεχόμενο νέου κύματος κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ εμφανίστηκε σύμφωνος με την άποψη των δημάρχων για ενίσχυση

των αρμοδιοτήτων τους έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η αποκέντρωση του κράτους.

Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα τους δοθεί μέρος των παρακρατηθέντων πόρων αφού γίνει πρώτα συνεννόηση με την ΚΕΔΕ.

Μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μικροί και οι μεγάλοι δήμοι, καθώς οι περιφέρειες και οι μεσαίοι δήμοι μπορούν να διαχειριστούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν, σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο ο οποίος μιλώντας σε δεκάδες δημοτικούς υπαλλήλους υποστήριξε ότι προσωπικά είναι αντίθετος με το καθεστώς της διαθεσιμότητάς τους και των οριζόντιων μέτρων, εξηγώντας ότι οφείλεται σε πιέσεις της τρόικας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει μία γενικότερη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.

Οι δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου έγιναν στο περιθώριο σύσκεψης με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις νέες προκλήσεις – Προβλήματα και προοπτικές» και διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

The post Λ. Γρηγοράκος: Αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές μέχρι τον Δεκέμβριο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα