Αισιοδοξία από τον Όλι Ρεν για τη συμφωνία του δημοσιονομικού κενού

Αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές, σχετικά με το ύψος του δημοσιονομικού κενού και την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών.

«Η αξιολόγηση της τρόικας ξεκίνησε μόλις σήμερα. Ας τους αφήσουμε περιθώριο να εργαστούν», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς για το θέμα του δημοσιονομικού

κενού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, όταν αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα ή διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν είναι ποτέ εύκολες, αλλά θεωρώ ότι αυτήν τη φορά δεν είναι πιο δύσκολες από ό,τι συνήθως. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε ικανοποιητική λύση, όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό και τους δημοσιονομικούς στόχους», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε παράλληλα πως τα δημοσιονομικά κενά το 2014 και το 2015 θα καλυφθούν με μέτρα που θα συγχωνευθούν στην εν εξελίξει αξιολόγηση. «Ας αφήσουμε τους εκπροσώπους της τρόικας και τις ελληνικές αρχές να εργασθούν και είμαι βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα καλύπτει τους στόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος επίτροπος.

The post Αισιοδοξία από τον Όλι Ρεν για τη συμφωνία του δημοσιονομικού κενού appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα