Κυβέρνηση ισορροπιών εντός και εκτός Ελλάδας και κομμάτων!

Του Γιάννη Ντάσκα

Από αυτές εδώ τις θέσεις κερδίσαμε σε ταχύτητα και εγκυρότητα στη μάχη της ενημέρωσης. Οι συνάδελφοι όλοι με μεγάλο συντονισμό και ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και έγκυρη πληροφόρηση σας έδωσαν πριν από όλους χαρακτηριστικά, ονόματα αλλά και χρονοδιάγραμμα της νέας δικομματικής κυβέρνησης.

Με μια ματιά στα θέματα του νέου υπουργικού συμβουλίου και στο χρόνο ανάρτησης θα διαπιστώσετε όσα γράφουμε.

Πριν από όλους γράψαμε από το πρωί σήμερα ότι όλα ήταν έτοιμα και το Υπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιάζονταν στις 20:15.

Εκείνη την ώρα γράψαμε ότι γίνονταν

σφαγή για το Πολιτισμού και ότι ήταν υποψήφιος για το υπουργείο αυτό ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Την ίδια ώρα το MEGA μετέδιδε ότι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε κλειδώσει στο Υπουργείο Εσωτερικών…

Αλλοι έγραφαν και έλεγαν ότι πάνε για εκπλήξεις μεγάλες και 40άρηδες Υπουργούς.

Εμείς γράφαμε ότι οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν μέλημα τις ισορροπίες προς το εξωτερικό και τις ισορροπίες στα Κόμματά τους κυρίως με καραμανλικούς, Μητσοτακικούς στη Νέα Δημοκρατία.

Οι ισορροπίες στο εξωτερικό είναι η παραμονή του οικονομικού επιτελείου στη θέση του. Αυτό και μόνο σε συνδυασμό με την παραμονή Βρούτση στο Εργασίας φτάνει για τους έξω.

Στις εσωτερικές ισορροπίες τώρα:

Στην κυβέρνηση μπήκε ο Γιάννης Ανδριανός (Καραμανλής) με αρμοδιότητα μάλιστα το καυτό Υπουργείο Αθλητισμού,ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και φυσικά οι Νίκος Δένδιας και Κωστας Αρβανιτόπουλος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε πρωτοκλασσάτο και καυτό Υπουργείο, διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι ο Αντ. Σαμαράς θα παραδοθεί στη Ντόρα Μπακογιάννη δια του Υπουργείου Εξωτερικών. Εκεί που είναι και τα καυτά μυστικά κονδύλια πάει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος που θα βάλει «μάτι» και στα μυστικά κονδύλια τα οποία επί Γεωργίου Παπανδρέου είχαν απογειωθεί. Ιδιαίτερα ορισμένοι άσπονδοι φίλοι του κ.Βενιζέλου και της αυλής του Γιώργου είχαν γνωρίσει μεγάλες δόξες στο Υπουργείο Εξωτερικών.

«Μάτι» του Αντώνη Σαμαρά στον τομέα αυτό ο πιστός του φίλος για δεκαετίες Ακης Γεροντόπουλος που θα είναι μέλος της Κυβέρνησης από τη Θράκη.

Από την Ήπειρο στην κυβέρνηση μπήκε ο Αντώνης Μπέζας στο Υγείας, από την Κρήτη πέραν του Κυρ.Μητσοτάκη ο Βασίλης Κεγκέρογλου, από τη Λακωνία οι Δαβάκης και Γρηγοράκος από τη Μακεδονία οι Γκιουλέκας, Καράογλου, Καλαφάτης, από τα νησιά οι κ.κ.Αθανασίου(Δικαιοσύνης), Βρούτσης από τη Θεσσαλία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, από τα Επτάνησα ο Ν. Δένδιας κλπ.

Στην Κυβέρνηση και ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Υγείας που είναι υπουργείο για γερά νεύρα και γερές μάχες ενώ από το δημοσιογραφικό κόσμο Σοφία Βούλτεψη(κόρη του αείμνηστου και πανέντιμου Γιάννη Βούλτεψη) ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Παντελής Καψής, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Σίμος Κεδίκογλου.

Στο Αμυνας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος πήγε ως φίλος του Αντώνη Σαμαρά με καλά αποτελέσματα και για όσους γνωρίζουν τα άγρια συμφέροντα αναβαθμίστηκε για να τα αντιμετωπίσει στο Πολιτισμού με τον ΟΠΑΠ. Όσοι πρόσεξαν κατεβασμένα μούτρα σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης κατάλαβαν…

Η Αντιπολίτευση χαρακτήρισε την κυβέρνηση ετοιμόρροπη και μικρής πνοής ενόψει νέων σκληρών μέτρων. Μπορεί να αποδειχθεί έτσι αν μετά τις γερμανικές εκλογές Γερμανοί και Γάλλοι δείξουν ότι μυαλό δεν έβαλαν με όσα έγιναν. Αν αντίθετα κρατήσουν τις υποσχέσεις τους και βοηθήσουν οικονομικά μπορεί η κυβέρνηση να αποδειχθεί μεγαλύτερης πνοής αν και είναι βέβαιο ότι σε περίπτωση που εξαντλήσει την τετραετία θα γίνει ανασχηματισμός τουλάχιστον ένα χρόνο πριν τις εκλογές.Δηλαδή το 2015.

Y.Γ. Είχαμε προβλέψει ότι η ανακοίνωση της κυβέρνησης θα γίνει απόψε στις 20:15 και η ορκωμοσία αύριο στις 13.00. Η ανακοίνωση έγινε μισή ώρα αργότερα και η ορκωμοσία θα γίνει μισή ώρα νωρίτερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα