Κύμα αντιδράσεων από τις ναυτασφαλιστικές μετά την ανέλκυση του Concordia

Πολλά μποφόρ επικρατούν στους κόλπους της ναυτασφαλιστικής αγοράς μετά την επιχείρηση ανέλκυσης και ανόρθωσης του κρουαζιερόπλοιου «Costa Concordia».

Οι απαιτήσεις της ιταλικής κυβέρνησης, που δεν ήθελαν να κοπεί το 114.000 τόνων πλοίο, για να μην υπάρξει ρύπανση του περιβάλλοντος και απαίτησε να στηθεί η επιχείρηση ανόρθωσης, εκτίναξε το κόστος απομάκρυνσης του πλοίου στα 917 εκατ. δολάρια, ενώ δεν αποκλείεται τελικά να ξεπεράσει και το 1 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, το συνολικό ποσό που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για την περίπτωση του Costa Concordia

φτάνει το 1,7 δισ. δολάρια, αφού 500 εκατ. δολάρια είναι η αποζημίωση απώλειας του πλοίου και ακόμη 250 εκατ. δολάρια έχουν φτάσει οι υπόλοιπες, εκτός της απομάκρυνσης του πλοίου, απαιτήσεις.

Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει, κυρίως, τους αντασφαλιστές να θέτουν ζήτημα μείωσης του ορίου καταβολής αποζημιώσεων για αστική ευθύνη (εκτός του pollution από πετρελαιοκηλίδες), που φτάνει σήμερα μέχρι και τα 4,5 δισ. δολάρια, στο 1 δισ. δολάρια.

Μια άλλη λύση που ενδεχομένως εξεταστεί είναι και η δημιουργία κάποιων εξειδικευμένων funds που θα καλύπτουν τυχόν επιπλέον απαιτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα