Κόντρα Κεγκέρογλου – Χρυσοβελώνη και στο καφενείο της Βουλής

Η αντιπαράθεση που είχε πριν από λίγο ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου, με την βουλευτή των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στην αίθουσα της Ολομέλειας συνεχίστηκε και στο καφενείο της Βουλής.

Η Χρυσοβελώνη κάνει λόγο για πορίσματα «συνοπτικά και γεμάτα αοριστολογίες»

Η βουλευτής, μην έχοντας πειστεί από τις απαντήσεις του υφυπουργού, τον ακολούθησε

μέχρι το καφενείο ζητώντας του εξηγήσεις επί της ουσίας. Ο ίδιος την παρέπεμψε στον κανονισμό της Βουλής. Η διαμάχη των δυο ξεκίνησε ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής για τις αξιολογήσεις των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Η Μ. Χρυσοβελώνη, παραπονέθηκε ότι το υπουργείο δεν διαβιβάζει αναλυτικά και εμπεριστατωμένα στοιχεία για την αξιολόγηση μεγάλων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης όπως είναι το ΙΚΑ. Από την άλλη, ο υπουργός εξήγησε ότι όλα τα στοιχεία είναι δημοσιευμένα και ότι είναι στη διάθεση των βουλευτών που αιτούνται να τα παραλάβουν. Όμως, διευκρίνησε ότι εκείνο το οποίο δεν είναι δυνατό να δημοσιοποιηθεί, είναι τα πρακτικά των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, διότι δεν το επιτρέπει ο νόμος για τα κυβερνητικά όργανα.

Επίσης, ο υφυπουργός ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες προκηρύσσονται οι θέσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες κάθε φορέα που έχει αξιολογηθεί και οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας.

Η βουλευτής, που είχε ζητήσει τα στοιχεία με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, επέμεινε ότι όσα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί για την αξιολόγηση των ασφαλιστικών φορέων δεν συνιστούν ουσία εκθέσεις και αριθμητικά στοιχεία, δείκτες μέτρησης και μεθοδολογία αξιολόγησης αλλά κάποια πορίσματα, «συνοπτικά και γεμάτα αοριστολογίες».

Πηγή: fosphotos.com/Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Κόντρα Κεγκέρογλου – Χρυσοβελώνη και στο καφενείο της Βουλής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα