Οι τηλεθεατές γυρίζουν την πλάτη στις πολιτικές εκπομπές της Δευτέρας



ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ - ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η σεζόν μπορεί να ξεκίνησε με το δεξί για τις πολιτικές εκπομπές της Δευτέρας με υψηλά νούμερα που ευνοούνταν και από την επικαιρότητα, ωστόσο μετά τη... χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα το σκηνικό φαίνεται να έχει αλλάξει.

Και αν και ακόμα η επικαιρότητα θα έπρεπε να ευνοεί την Ενημέρωση οι τηλεθεατές της βραδινής ζώνης της Δευτέρας φαίνεται πως γυρίζουν την πλάτη στις πολιτικές εκπομπές του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega και του Νίκου Χατζηνικολάου
στο Star και δείχνουν ξεκάθαρη προτίμηση στη ψυχαγωγία των Ράδιο Αρβύλα και στην «Τρέλα» του Θέμου Αναστασιάδη.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης και η Ανατροπή έχουν να δουν το «θεαματικό» 23,9% από την πρεμιέρα τους στις 23 Σεπτεμβρίου με θέμα τις γερμανικές εκλογές και καλεσμένους μεταξύ άλλων τη Ντόρα Μπακογιάννη, τον Παντελή Καψή και τον Αλέκο Αλαβάνο.

Από τότε και μέχρι σήμερα με εξαίρεση την ημέρα προβολής της συνέντευξης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (στις 4/11-21,3%) η τηλεθέαση της εκπομπής ακολουθεί φθίνουσα πορεία με τη μπίλια να χει κάτσει μεταξύ 11-13%.

Εντυπωσιακό ήταν και το ξεκίνημα στις 7 Οκτωβρίου για τον «Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου ο οποίος με το ποδαρικό του Γιάννη Στουρνάρα άγγιξε το 26%. Κατάφερε να κρατήσει τα υψηλά νούμερα μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και από τότε άρχισε η πτώση. Ενδεικτικό είναι πως προχθές στις 20 Ιανουαρίου η εκπομπή έκανε μέσο όρο 13,2%.

Ο ανταγωνισμός με την αντίπαλο δέος την ψυχαγωγία ήταν από την έναρξη του Ράδιο Αρβύλα και του Όλα μεγάλος ωστόσο η Ενημέρωση έδειχνε σημάδια αντίστασης.

Με το νέο έτος όμως και παρά την πλούσια ειδησεογραφία- εξοπλιστικά, ΤΤ, τρομοκρατία, πολιτική ρευστότητα, τελική ευθεία για τις κάλπες- οι τηλεθεατές δείχνουν σαφή προτίμηση στα ψυχαγωγικά προγράμματα εκτοξεύοντας τα ποσοστά τους.

Το μήνυμα του κοινού είναι σαφές: τα «υψηλά» ονόματα καλεσμένων όπως και το ζωντανό κοινό δεν αρκούν εάν δεν συνοδεύονται από ρεπορτάζ και στοχευμένες συζητήσεις στα πάνελ που δεν «υπερκαλύπτονται» από στείρες αντιπαραθέσεις. newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα