Κοινωνική αναταραχή στη Βραζιλία-Επεισόδια σε πολλές μεγάλες πόλεις

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σημειώθηκαν πολλά επεισόδια σε πόλεις της Βραζιλίας, όπως το Σάο Πάολο και το Ρίο Ντε Τζανέιρο, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Οι πολίτες ξεχύθηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους για να συμπαρασταθούν στους εκπαιδευτικούς που ζητούν καλύτερους μισθούς.

Στο κέντρο του Ρίο συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 άνθρωποι, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική πολιτική.

Το ειρηνικό κλίμα της πορείας διαταράχθηκε, όταν διαδηλωτές

και αστυνομία συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα τη ρίψη μολότοφ και πετρών από τη μία πλευρά και δακρυγόνων από την άλλη.

Όπως και στο Σάο Πάολο, πετάχτηκαν μολότοφ σε δημόσια κτίρια και τράπεζες.

Όσο περνούσε η ώρα, η καταστολή εντεινόταν, με τους συγκεντρωμένους να στήνουν οδοφράγματα ως ανάχωμα στις κατασταλτικές δυνάμεις.

«Χωρίς την αστυνομία, δεν υπάρχει βία. Όταν βρίσκονται εκεί, πάντα υπάρχει», είπε 23χρονος αναρχικός, με τη μάσκα του να κρέμεται από το λαιμό του. «Ήρθα προετοιμασμένος Δεν μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

Και πριν από ένα μήνα, όμως, η Βραζιλία είχε γίνει ξανά πεδίο βίαιων συγκρούσεων κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, όταν πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις με αίτημα καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και πάταξη της διαφθοράς.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο 200 περίπου διαδηλωτές είχαν διακόψει την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της 7ης Σεπτεμβρίου, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα. Συγκρούστηκαν με την αστυνομία, που έκανε χρήση χημικών και προχώρησε σε συλλήψεις.

Επεισόδια είχαν σημειωθεί και στην πρωτεύουσα, Μπραζίλια, την ώρα της ομιλίας της προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ.

The post Κοινωνική αναταραχή στη Βραζιλία-Επεισόδια σε πολλές μεγάλες πόλεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα