Η Χρυσή Αυγή επενδύει στο χάος που προκαλεί με τα εγκλήματά της

Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστικού τύπου οργάνωση με εγκληματικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα στη λειτουργία της, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική πολιτεία. Το νομικό οπλοστάσιο έχει και δίνει δυνατότητες για την αντιμετώπιση των περισσότερων ποινικά κολάσιμων δραστηριοτήτων της. Η δικαιοσύνη οφείλει να εντοπίσει κάθε έκνομη δραστηριότητα και να καταδικάσει όσους φέρουν την ευθύνη τέλεσης των αδικημάτων.

Ταυτόχρονα, ο πολιτικός κόσμος του δημοκρατικού

τόξου, οφείλει να απαντήσει συνολικά και αποτελεσματικά στο φαινόμενο εκφασισμού της κοινωνίας και στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες θεωρούν την βία διέξοδο στα πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητας. Στην κατεύθυνση αυτή είναι απόλυτη προτεραιότητα η ψήφιση του νέου αντιρατσιστικού νόμου που πρότεινε η Δημοκρατική Αριστερά. Ο νόμος αυτός είναι ουσιαστικός τόσο για συμβολικούς και ηθικούς λόγους όσο και κυρίως για το γεγονός ότι αυστηροποιούνται σημαντικά οι ποινές που προβλέπονται για εγκλήματα φυλετικού μίσους, εναρμονίζοντας επιτέλους την ελληνική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος οφείλει με την στάση του να αποδείξει, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς αστερίσκους, ότι καταδικάζει πλήρως την βίαιη επίλυση των διαφορών. Οφείλει να καταδείξει στην πράξη ότι οι πολιτικές ιδέες, οι ιδεολογίες, οι διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές προτεραιότητες, το μοντέλο ανάπτυξης, είναι πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης, μπορεί να εκδηλώνονται με σφοδρότητα αλλά δεν μπορούν να καταλήγουν σε βίαιες συγκρούσεις. Το όραμα κάθε πολιτικής παράταξης μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Η σύσταση εγκληματικών οργανώσεων που στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση της κοινωνίας, την κοινωνική σύγκρουση και την δημιουργία χάους ώστε να επέλθει η σωτηρία μέσα από την ανάδειξη αυτών που προκαλούν το χάος είναι το βασικό συστατικό κάθε εθνικής τραγωδίας. Η ιστορική αυτή πραγματικότητα πρέπει να επισημανθεί από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων. Δεν είναι δουλειά της δικαιοσύνης να προστατέψει από την αυτοκτονία τον ελληνικό λαό. Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να καταδικάσει όσους αποδειχτεί ότι μετέχουν σε εγκληματική οργάνωση ή αποδειχτεί ότι είναι οι ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων.

Ως Δημοκρατική Αριστερά πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και όποιου άλλου κινηθεί στην κατεύθυνση εκφασισμού της κοινωνίας πρέπει να γίνει συντεταγμένα στη βάση βασικών αρχών και κατευθύνσεων, οι οποίες είναι:

1. Η λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας, η απονομιμοποίηση των πράξεων της μέσα από τη νομιμότητα, την αυστηρή εφαρμογή των νόμων από τα όργανα του κράτους και την πλήρη αξιοποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

2. Η ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας.

3. Η αναβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης και η απόσυρση ενός πολιτικού λόγου που καλλιεργεί ακραία πόλωση.

4. Η ιδεολογική αντιπαράθεση όλων των δυνάμεων της δημοκρατίας με τις απάνθρωπες ιδέες της και η πολιτική - κοινωνική απομόνωση της.

5. Η αντιμετώπιση των πολυπαραγοντικών αιτιών του φαινομένου μέσα από αντίστοιχες πολυδιάστατες δράσεις. Η κινητοποίηση όλων των θεσμών της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των ενεργών πολιτών για την αναβάθμιση της κοινωνικής προστασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής είναι απαραίτητη.

The post Η Χρυσή Αυγή επενδύει στο χάος που προκαλεί με τα εγκλήματά της appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα