Κοινή γραμμή Ολάντ-Κάμερον για να αποτραπεί στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία

Μετά τις δηλώσεις του Ντέιβιντ Κάμερον ότι δεν μπορεί να υπάρξει «καμία δικαιολογία» σε ενδεχόμενη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκτιμά ότι η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας να εγκρίνει την αποστολή και χρήση ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία «συνιστά πραγματική απειλή για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε ότι «πρέπει να

γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί μία εξωτερική επέμβαση και οι κίνδυνοι μιας κλιμάκωσης εξαιρετικά επικίνδυνης». Η ανακοίνωση του Ολάντ ακολουθεί τη συνομιλία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, οι οποίοι εξέφρασαν την κοινή τους ανησυχία σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που έχει προκαλέσει η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο Γάλλος πρόεδρος «χαιρέτισε την κοινή δράση της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας» για έξοδο από την κρίση και «κάλεσε σε μία ταχεία και συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση κατά τη διάρκεια του προσεχούς Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών την 3η Μαρτίου».

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία διαμήνυσε ρητώς προς την Ρωσία ότι αναγνωρίζει την ουκρανική κυριαρχία στην Κριμαία και πως αντιτίθεται σε οποιαδήποτε πιθανή στρατιωτική εμπλοκή της Μόσχας.

The post Κοινή γραμμή Ολάντ-Κάμερον για να αποτραπεί στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα