Κλειστά σήμερα και τη Δευτέρα τα φαρμακεία

Σε νέα απεργία προχωρά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) σήμερα Παρασκευή και τη Δευτέρα, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στην εφαρμογή των μέτρων «που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η τρόικα και το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ,

η τρόικα προκαλεί τη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και ικανοποιεί τις βλέψεις συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν: Τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων, τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς.

Να θυμίσουμε ότι οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν ήδη 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ στη συνέχεια άνοιξαν τα φαρμακεία, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσους έχουν ανάγκη να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, προκειμένου να μην δημιουργηθεί οποιαδήποτε πρόβλημα στην φαρμακευτική τους περίθαλψη.

Τη Δευτέρα το Δ.Σ. του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση.

The post Κλειστά σήμερα και τη Δευτέρα τα φαρμακεία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα