Κλειστά και σήμερα τα Πανεπιστήμια – Στον «αέρα» το φοιτητικό εξάμηνο

Ούτε σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, παρόλο που είχε ανακοινωθεί πως σήμερα θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία τους και η διεξαγωγή των μαθημάτων.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι δηλώνουν πως συνεχίζουν την απεργία τους, πυροδοτώντας έτσι το ήδη φορτισμένο κλίμα που επικρατεί με το υπουργείο Παιδείας.

Η

Ομοσπονδία καταγγέλλει «τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα των Συλλόγων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ».

«Ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα για δέκατη βδομάδα. Υπερασπίζουμε το ιερό δικαίωμα στην εργασία, το δημόσιο πανεπιστήμιο και το δικαίωμα των φοιτητών να υποστηριχθούν οι σπουδές του», δηλώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Πανεπιστημιακοί κύκλοι διαμήνυαν πως δεν αποκλείεται οι διοικητικοί του Ιδρύματος να κερδίσουν χρόνο, παραπέμποντας την υπόθεση σε δευτεροβάθμιο όργανο -δηλαδή στην Ομοσπονδία τους.

Επίσης, όπως εκτιμάται μέσα στο Πανεπιστήμιο, πιθανότατα μια καθυστέρηση των διοικητικών να σήμαινε συγκρουσιακές σχέσεις με μέλη ΔΕΠ που θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα και διαβλέπουν ότι οι διοικητικοί τραβούν τα πράγματα στα άκρα, αισθανόμενοι «ξένο σώμα» με το Πανεπιστήμιο, λόγω της διαθεσιμότητας.

Την ίδια στιγμή, αρκετοί είναι οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών που δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν κλειστό το Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, που ξεκινά την Παρασκευή.

Η αντίδραση της κυβέρνησης αναμένεται να είναι έντονη…

The post Κλειστά και σήμερα τα Πανεπιστήμια – Στον «αέρα» το φοιτητικό εξάμηνο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα