ΒΟΗΘΕΙΑ! ΒΟΗΘΕΙΑ!

Η κραυγή «βοήθεια, βοήθεια», στην λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψους της Αγίας Παρασκευής ακουγόταν ψύχραιμη, συνειδητοποιημένη και με σταθερές παύσεις ώστε να δημιουργεί εντυπώσεις. Ο λαός όμως ήταν αλλού.

Στην άδεια πλατεία Συντάγματος, αργά την Κυριακή το βράδυ, μέσα από τα μεγάφωνα έβγαιναν κραυγές και κορώνες που κανένα δεν συγκινούσαν και οι ελάχιστοι συγκεντρωμένοι απαντούσαν με συνθήματα που αποδείκνυαν την έλλειψη επικοινωνίας.

Άλλα έλεγαν μέσα στη Βουλή οι πολιτικοί κι άλλα απαντούσαν οι συγκεντρωμένοι. Όταν ο

πολίτης δεν έχει εναλλακτικές πολιτικές επιλογές, ο λαϊκισμός θριαμβεύει.

Όταν ο πολιτικός δεν έχει επιχειρήματα, στρατηγική και σχέδιο ο κάθε πολίτης διαμορφώνει το δικό του αυτόνομο, αυτοκτονικό πλαίσιο δράσης και αντίδρασης.

Η Ελλάδα πραγματικά κραυγάζει «βοήθεια». Η Ελλάδα υποφέρει από έλλειμμα ηγεσιών. Αυτοί που σήμερα ξεχωρίζουν, γιατί είναι καλύτεροι από τους υπολοίπους, απλώς δεν απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται πολιτικούς με σχέδιο, σχέδιο εθνικό αναπτυξιακό, ενταγμένο στην ευρωπαϊκή της προοπτική.

Η Ευρώπη αλλάζει, αντιμετωπίζει την κρίση και η νέα Ευρώπη θα είναι το σύνολο των λύσεων και των αποφάσεων που σήμερα λαμβάνουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Στη διαδικασία αυτή, το μοναδικό πολιτικό κείμενο με στόχους, χρονοδιαγράμματα και περιεχόμενο που διαθέτει η Ελλάδα, είναι το Μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα με τους δανειστές της…

The post ΒΟΗΘΕΙΑ! ΒΟΗΘΕΙΑ! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα