«Κλεισμένος» ο Πελέ – Αβέβαιο το μέλλον του Εντινγκά

Η στάση και η συμπεριφορά του Καμερουνέζου μέσου, λόγω της μικρής – ως τώρα συμμετοχής του – θα δρομολογήσει εξελίξεις

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Ολυμπιακός φέτος διαθέτει το πιο γεμάτο ρόστερ των τελευταίων χρόνων και ίσως το πιο ποιοτικό κάνοντας ιδιαίτερα ευχάριστο τον «πονοκέφαλο» του Μίτσελ που στο πρώτο μισό της σεζόν έδειξε ξεκάθαρα τις προτιμήσεις του τόσο για τις δύο θέσεις του άξονα όσο και για το τρίτο χαφ που σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπήρχε

καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν με δύο επιθετικούς.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη, είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί κατά πολύ ο καταμερισμός του χρόνου συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες που όταν το καλοκαίρι έρχονταν στον Ολυμπιακό θεωρούνταν ως βασικές επιλογές για την ομάδα. Βεβαίως ο μεγάλος νικητής στη μάχη της μεσαίας γραμμής είναι έως τώρα ο Ανδρέας Σάμαρης όπου ερχόμενος το καλοκαίρι από τον Πανιώνιο, ελάχιστοι πίστευαν πως θα ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας.

Με το υπάρχον ρόστερ και τον Μασάντο να είναι μια ακόμη εξαιρετική επιλογή για τον Μίτσελ που τον υπολογίζει βάσιμα και αυτό φάνηκε και στο ξεκίνημα αλλά και μετά την επιστροφή του Πορτογάλου από τον τραυματισμό του είναι λογικό να μην υπάρχει ουσιαστική ανάγκη για ενίσχυση τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουάριου στη μεσαία γραμμή.

Κι όμως, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί έως τώρα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βγει ξανά στην αγορά ο Ολυμπιακός για να ενισχύσει τον άξονα του (ξέχωρα από την υπόθεση Πελέ) καθώς ο Ντελβίν Εντινγκά με τη μικρή συμμετοχή που έχει έως τώρα δεν θα προξενήσει εντύπωση αν τελικά επιλέξει, όπως έκανε ο Καρλ Μεντζανί, να σπάσει τον δανεισμό του και να επιστρέψει στη Μονακό.

Βεβαίως όπως και στην περίπτωση του Γιαταμπαρέ έτσι και ο Εντινγκά δεν έχει δικαίωμα να πάει σε άλλη ομάδα καθώς έχει παίξει και με τη Μονακό και με τον Ολυμπιακό μέσα στην τρέχουσα σεζόν και αυτός ίσως τελικά είναι ένας λόγος για να επιλέξει να παραμείνει στον Πειραιά ελπίζοντας πως θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής απ’ ό,τι μέχρι τώρα.

Ο Εντινγκά άλλωστε επέλεξε να έρθει δανεικός στον Ολυμπιακό πιστεύοντας πως θα έχει θέση βασικού, όμως δεν κατάφερε να πείσει τον Μίτσελ πως μπορεί να αφήσει στον πάγκο είτε τον Σάμαρη, είτε τον Μανιάτη, είτε ακόμη και τον Μασάντο. Τους τρεις δηλαδή κεντρικούς μέσους που είναι πρώτοι στις προτιμήσεις του Μίτσελ.

Επίσης και ο Γιαταμπαρέ είναι αλήθεια πως αλλιώς τα περίμενε όταν έπαιρνε μεταγραφή από την Μπαστιά για το μεγάλο λιμάνι ελπίζοντας πως τουλάχιστον στο δεύτερο μισό της σεζόν θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες και κυρίως στη θέση που ακριβώς αγωνίζεται.

Αυτό πάντως που έχουν ξεκαθαρίσει από τον Ολυμπιακό είναι πως εφόσον υπάρξει αποχώρηση, τότε θα υπάρξει και προσθήκη, με τον Μεντζανί βεβαίως να φεύγει για την Μπαστιά και τη θέση του να παίρνει ο Τόρες που έτσι κι αλλιώς με τον τραυματισμό που του προέκυψε τον Αύγουστο λογίζεται ως χειμερινή μεταγραφή.

Όλα συμφωνημένα για τον Πελέ

Κλεισμένη είναι η μεταγραφή του Πελέ από τον Εργοτέλη μετά και το προχθεσινό ραντεβού με τον μάνατζερ του παίκτη και το μόνο που απομένει να διευθετηθεί μέσα στις επόμενες μέρες είναι το πότε θα ενταχθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

H κρητική ομάδα άλλωστε έχει συμφωνήσει και αυτή από την πλευρά της για να παραχωρήσει τον Πορτογάλο μέσο, με τον Πελέ να επιθυμεί διακαώς να βρεθεί από τον Ιανουάριο στου Ρέντη και να τεθεί στη διάθεση του Μίτσελ. Σαφέστατα οι επιλογές που έχει ο Ισπανός τεχνικός στον άξονα είναι πολλές, όμως δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα μέσα στον επόμενο μήνα.

Πηγή: sentragoal

The post «Κλεισμένος» ο Πελέ – Αβέβαιο το μέλλον του Εντινγκά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα