Κλείνει ο «κύκλος» του Μουρίνιο…

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς αναλύει στον sportdog το Ρεάλ M. – Ντόρτμουντ και συγκρίνει τον «Special One» με τον Κλοπ. Ποιος άντεξε το ξύλο και γιατί πρέπει να κρατάμε μια πισινή;

«Σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε η πρόκριση στο πρώτο παιχνίδι, που η Ρεάλ ήταν τραγική. Αλλά γενικώς νομίζω ότι προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα και στα δύο παιχνίδια. Χθες η Ρεάλ μπήκε δυνατά, κυρίως στα πρώτα 15-20 λεπτά, κι αν είχε πετύχει σε αυτό το σημείο ένα γκολ, θα μπορούσαν να ήταν

διαφορετικά τα πράγματα. Όλα αυτά μέχρι το πρώτο μισάωρο. Από εκεί και πέρα η Ντόρτμουντ ισορρόπησε το παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο, που τον διατήρησε μέχρι το τελευταίο 15λεπτο του αγώνα», είπε αρχικά στον sportdog ο Βέλιτς και συμπλήρωσε:

«Εκεί φάνηκε ότι η Ρεάλ έχει ειδικό βάρος σαν ομάδα και αποφάσισε να ρισκάρει περισσότερο. Κυρίως με την είσοδο του Μπενζεμά έκανε το παιχνίδι “ανοιχτό” και μπορούσαν να συμβούν τα πάντα σε εκείνο το διάστημα. Και ακόμα καλύτερα πήρε τον έλεγχο με την είσοδο του Κεντίρα και προσπάθησε στο τελευταίο 15λεπτο να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορούσε. Αν είχε βάλει νωρίτερα γκολ, θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είναι αλήθεια ότι δεν πήγε καλά χθες, για τη Ρεάλ είναι μία σημαντική μονάδα και δεν είναι ό,τι καλύτερο να έχει την απόδοση που είχε χθες. Πιστεύω ότι ο καλύτερος παίκτης της Ρεάλ χθες, ήταν ο Μόντριτς».

Για τον Λεβαντόφσκι: «Μεγάλη η συμβολή του ήταν στο πρώτο παιχνίδι. Χθες έδειξε διαφορετικά πράγματα, άντεξε πολύ ξύλο, έδειξε την κλάση του, είχε ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς νωρίτερα. Απλώς δεν ευτύχισε να σκοράρει, αλλά έδειξε τη μεγάλη κλάση του».

Για τους Μουρίνιο και Κλοπ: «Το παιχνίδι από άποψη τακτικής, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν άριστο. Τόσο από τη μία όσο και από την άλλη ομάδα. Αλλά δεν μπορεί πάντα όλα να είναι τέλεια τακτικά. Σε σύγκριση νομίζω ότι και οι δύο προπονητές είναι εξαιρετικοί ηγέτες. Με έναν ξεχωριστό τρόπο καθοδηγούν το γκρουπ, τους παίκτες τους. Βέβαια υπάρχει μία διαφορά: ο κύκλος του Μουρίνιο φαίνεται να κλείνει στη Ρεάλ, με όλα τα προβλήματα που μπορεί να φέρει στην ομάδα μία τέτοια εξέλιξη. Ενώ ο κύκλος του Κλοπ στην Ντόρτμουντ, βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Και στην Ντόρτμουντ, πλέον, η ενότητα και η συνοχή της ομάδας σε επίπεδο συμπεριφοράς, είναι σε ένα εξαιρετικό σημείο».

Πρόβλεψη για τον τελικό: «Θα είναι έκπληξη αν γίνει ανατροπή σήμερα και αυτό είναι κάτι που πιστεύει και ο περισσότερος κόσμος. Αλλά μιλάμε για την Μπαρτσελόνα και καλό είναι να έχουμε μία πισινή. Το πιθανότερο σενάριο, πάντως, είναι να δούμε την Μπάγερν και την Ντόρτμουντ στον τελικό. Πρόκειται για δύο ομάδες που είναι σύγχρονες, ολοκληρωμένες, με πολύ καλούς παίκτες, μιλάμε για την κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Παίζουν διαφορετικό ποδόσφαιρο. Η Ντόρτμουντ είναι ίσως πιο γρήγορη και εκρηκτική ομάδα και στηρίζεται στις γρήγορες πάσες από άμυνα στην επίθεση, ενώ η Μπάγερν είναι ομάδα που περισσότερο ελέγχει το παιχνίδι με την μπάλα και οργανωμένες επιθέσεις, αλλά έχει επίσης με μεγάλη συνοχή σαν ομάδα. Ένας τελικός είναι πάντα τελικός, ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Δύσκολη οποιαδήποτε πρόβλεψη, πρόκειται για κορυφαίες ομάδες, με κορυφαίους παίκτες».

Πηγή: sportdog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα