Κλείνει μετά από 90 χρόνια το παλαιότερο βιβλιοπωλείο της Κέρκυρας

Το βιβλιοπωλείο «Ζερβόπουλου», το παλαιότερο βιβλιοπωλείο της Κέρκυρας, το Σάββατο κατεβάζει ρολά για πάντα!

Μετά από εννιά δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας στο ίδιο σημείο επί της οδού Μιχαήλ Θεοτόκη και με την ίδια μορφή, στο ιστορικό κέντρο της πόλης του νησιού, το βιβλιοπωλείο «Ζερβόπουλου»,

θα δώσει τη θέση του σε ένα πρατήριο αρτοσκευασμάτων και άλλων προϊόντων ζύμης.

Ιδρύθηκε από τον Σπύρο Ζερβόπουλο το 1923, μετά την επιστροφή του από τη Μικρασιατική εκστρατεία και καθιερώθηκε με την πάροδο του χρόνου ως σημείο αναφοράς για το παλαιό και το σύγχρονο, ποιοτικό κερκυραϊκό βιβλίο, που κυριάρχησε στις προθήκες του ως σήμερα.

Τον Σπύρο Ζερβόπουλο διαδέχθηκε στο βιβλιοπωλείο στα τέλη της δεκαετίας του 1960 η κόρη του Αγγελική, ενώ το 2003 η λειτουργια του βιβλιοπωλείου πέρασε στην τρίτη γενιά της οικογένειας, τον εγγονό Σπύρο Ζερβόπουλο και τη Σπυριδούλα Ζερβοπούλου – Γιάννου, που συνέχισαν επάξια την οικογενειακή παράδοση.

Αν και οι λόγοι της παύσης της λειτουργίας του βιβλιοπωλείου, που κοσμούσε το ιστορικό κέντρο της πόλης του νησιού, δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, αυτή αποδίδεται στη γενικότερη οικονομική καχεξία, που έχει πλήξει σφοδρά (και) την αγορά του βιβλίου.

Μαζί με τη σαπωνοποιία «Πατούνη», το βιβλιοπωλείο «Ζερβόπουλου», ήταν μέχρι τώρα, η παλαιότερη, συνεχώς λειτουργούσα στο ίδιο σημείο, κερκυραϊκή επιχείρηση.

Πηγή: Τα Νεα

Keywords
Τυχαία Θέματα