Κίνηση υπέρ του Β. Βενιζέλου

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Με ένα άρθρο του, ο κ. Λάμπρος Παλάτζας πρώην μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ανοικτά την υποστήριξη του προς τον κ. Βενιζέλο , κίνηση ασφαλώς που σχολιάζεται θετικά απο διάφορα στελεχη της Χαριλάου Τρικούπη αν κρίνει κανείς οτι το συγκεκριμένο στέλεχος

οπως αναφέρουν, ηταν κομματικά προσκείμενο στον Γ. Παπανδρέου και στις τελευταιες εκλογες ηταν υποψήφιος στο νομο Γρεβενών. Το αρθρο του τιτλοφορείται “Τωρα στηρίζουμε ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλο” και αναφέρει τα εξης :

Τον δρόμο προς τις ευρωεκλογές και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το ΠΑΣΟΚ τον προσδιόρισε από πέρυσι στο συνέδριο του. Είναι ο δρόμος της ανασύνθεσης και της ανασυγκρότησης του συνόλου της δημοκρατικής παράταξης.

Στην πορεία ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να ανασυγκροτήσουν και αυτοί μια παράταξη στην οποία δεν συμμετείχαν ποτέ, αντιθέτως σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης ήταν συνοδοιπόροι του Αλαβάνου, του Κωνσταντόπουλου του Λαφαζάνη του Τσίπρα κτλ. Ακόμη και σαν ΔΗΜΑΡ δεν στήριξε καμία μεταρρύθμιση την εποχή Παπανδρέου (ούτε καν την μεταρρύθμιση στην Γ/θμία εκπαίδευση), δεν στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου και γενικά μέχρι τις εκλογές του 2012 οι διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα λόγια και όχι βέβαια στις πράξεις και στις πρακτικές. Άρα η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει στην ανασυγκρότηση του χώρου γιατί η ηγεσία της δεν άνηκε ποτέ στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης μάλιστα υπήρξε και από τους μεγάλους πολέμιους της.

Η παράταξη όμως με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ μπήκε σε μια διαδικασία ανασύνθεσης όπως όφειλε. Οι 58 υιοθέτησαν τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, τις αποφάσεις της ηγεσίας του και μαζί το ΠΑΣΟΚ, κινήσεις και προσωπικότητες του χώρου επιχειρούν να δώσουν δυναμική στην πορεία της παράταξης προς τις ευρωεκλογές. Στην προσπάθεια αυτή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με υπερβατικό τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα επιχειρεί να δώσει τον απαιτούμενο χώρο και να μην αλλοιώσει τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει το εγχείρημα.

Σε αυτή την ιστορία με τους 58 όλοι μπορούμε να βρούμε λάθη, παραλείψεις, υπερβάσεις, πολλά. Στο ΠΑΣΟΚ μπορούμε να νιώσουμε ότι υποτασσόμαστε, ότι αυτοδιαλυόμαστε ότι μας καπελώνει ο Βούλγαρης, πολλά. Όμως το πραγματικό δίλλημα που οφείλουμε όλοι να θέσουμε στον εαυτό μας είναι εάν θέλουμε να μπούμε στην μάχη.

Γιατί εάν δεν θέλουμε μπορούμε να πούμε απλά δεν θέλουμε κα να αφήσουμε αυτούς που θέλουν να την δώσουν. Εάν όμως πραγματικά πιστεύουμε στην αναγκαιότητα ύπαρξης της παράταξης, στην αναγκαιότητα ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ τότε πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τον πρόεδρο και να δώσουμε την μάχη απέναντι σε όλους και σε όλα για ακόμη φορά. Ναι όποιες διαφωνίες και εάν έχουμε, όποια αρνητικά συναισθήματα, όποιες πικρίες, έχουμε μπροστά μας μια μάχη και πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι γύρω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο .Όχι δεν είναι μάχη για τον Βενιζέλο, είναι μάχη για το ΠΑΣΟΚ, για την παράταξη, για την χώρα.

Όλες αυτές οι δημόσιες διαφοροποιήσεις, για το τι είπε και τι εννοούσε ο Βούλγαρης, ποίος θα μπει επικεφαλής, ποίος δεύτερος και ποιος τρίτος, είναι προφάσεις για την μη συμμέτοχη ή ακόμη χειρότερα στοχεύουν σε μικροπολιτικά ανταλλάγματα. Όλες αυτές οι επινοήσεις από τους 75, τους 11, τους Γραμματείς τους μεταβατικούς και άλλους πολλούς τιμητές της παράταξης για κάλπες, επιτροπείες μοιράσματα ανάμεσα σε φανταστικούς χώρους απλά αποδυναμώνουν την παράταξη και το εγχείρημα.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως όλοι οι πρόεδροι, έχει την εξουσιοδότηση, την ευθύνη και την υποχρέωση να διαμορφώσει μια πρόταση για ένα ψηφοδέλτιο που θα απευθύνεται στην κοινωνία, στον κόσμο της παράταξης και θα κοιτάει προς το μέλλον. Έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδιαμορφώσει στα πλαίσια της συμπαράταξης με τους 58 και όλους τους άλλους την καλύτερη δυνατή πρόταση. Η μόνη κάλπη που χρειάζεται είναι η λαϊκή νομιμοποίηση της πρότασης και της συμφωνίας του προέδρου. Όλα τα άλλα είναι οργανωτικομπακαλίστικές πρακτικές και νοοτροπίες που δεν χωρούν στο παρόν και στο μέλλον της παράταξης.

Αν θέλουμε να μπορούμε να κάνουμε κριτική και να τα χώνουμε στο Βενιζέλο οφείλουμε πρώτα να τον οπλίσουμε με την εμπιστοσύνη μας, να διαθέσουμε τους εαυτούς μας στις μάχες που θα δώσει το ΠΑΣΟΚ και μετά οι επιλογές όλων θα κριθούν από το αποτέλεσμα.

Πηγή: egiakoumis.com

The post Κίνηση υπέρ του Β. Βενιζέλου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα