Κίνδυνος να μείνει το λιμάνι του Πειραιά χωρίς πλοηγικές υπηρεσίες

Οι καταγγελίες φορέων και χρηστών του λιμανιού του Πειραιά για την έλλειψη καυσίμων που θα οδηγήσει στην αδυναμία παροχής υπηρεσιών πλοήγησης, προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε από τη Διεύθυνση της Πλοηγικής Υπηρεσίας του υπουργείου να εξασφαλιστούν τουλάχιστον έως τέλος Αυγούστου, οι σχετικοί κωδικοί μέσω του TAXISnet για την εκταμίευση των χρημάτων για τα καύσιμα

των δύο πλοηγίδων που είναι εν κινήσει αυτή την περίοδο, αλλά και τα απαραίτητα κονδύλια για την επισκευή των τριών πλοηγίδων που βρίσκονται σε ακινησία, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση που υπάρξει τελικά πρόβλημα με τις πλοηγίδες λόγω έλλειψης καυσίμων έχει εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των πλοιάρχων πλοηγών με λάντζες για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια με μίσθωμα, που φθάνει την ημέρα τα 2.500 ευρώ.

Πάντως, στις καταγγελίες που έγιναν αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα με την εκταμίευση των χρημάτων στο υπουργείο Ναυτιλίας είναι συνεχές και πριν ακόμα αναλάβει ο νέος υπουργός. Τόνισαν, επίσης ότι ενώ αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να υπάρχει δυναμικό 42 πλοηγών πλοιάρχων στην Πλοηγική Υπηρεσία Πειραιά, αυτή τη στιγμή η παροχή των πλοηγικών υπηρεσιών γίνεται από 26 πλοιάρχους με διπλοβάρδιες.Να σημειωθεί ότι η πλοηγική υπηρεσία δεν έχει επιβαρύνει ποτέ έως τώρα τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ έχει δικά της έσοδα και κεφάλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα