16 αυτοκτονίες αστυνομικών την τριετία 2010-13

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που προέρχονται από την Διεύθυνση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και αποκαλύπτουν 16 αυτοκτονίες αστυνομικών που σημειώθηκαν το διάστημα 2010-2013, εκ των οποίων οι 5 σημειώθηκαν μόλις φέτος!

Τα στοιχεία αποτυπώνονται σε σχετικό έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται για τα περιστατικά

αυτόχειρων αστυνομικών, το έτος 2010 καταγράφηκαν 4 υποθέσεις τετελεσμένων αυτοκτονιών, ακόμη 4 υποθέσεις το 2011, 3 το 2012 και 5 το τρέχον έτος, για τις οποίες εκδηλώθηκαν άμεσα από τις Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, όλες οι προβλεπόμενες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έφεραν το θέμα στην επιφάνεια, συνδέουν το φαινόμενο με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ένστολοι λόγω των περικοπών και της οικονομικής τους εξαθλίωσης. Αναφέροντας επίσης και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί καλούνται να ανταποκριθούν στις υπηρεσιακές ανάγκες, ενώ γίνεται αναφορά και στις πολλές περιπτώσεις διαζυγίων στο χώρο των αστυνομικών, στη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών και της κατάθλιψης των ενστόλων.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από την πλευρά του, σπεύδει να επαναλάβει ότι «δεν υπάρχει ένας καθολικά αποδεκτός παράγοντας που προκαλεί στον άνθρωπο τέτοιας ακραίας μορφής αυτοκαταστροφικές τάσεις» και ότι «πρόκειται για φαινόμενο πολυπαραγοντικό που σχετίζεται τόσο με εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι το περιβάλλον (κοινωνικό, οικογενειακό, επαγγελματικό κλπ) όσο και με ατομικούς-εσωτερικούς (ψυχολογικοί, συναισθηματικοί, προσωπικότητα του ατόμου κλπ).

Keywords
Τυχαία Θέματα