Κίνα: Εμπάργκο στα τυριά από τη Βρετανία

Η Κίνα έχει απαγορεύσει όλες τις εισαγωγές βρετανικού τυριού αφότου επιθεωρητές καταδίκασαν τα πρότυπα υγιεινής σε ένα μόνο γαλακτοκομικό προϊόν του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η απαγόρευση, που επιβλήθηκε πριν από τρεις ημέρες, έχει προκαλέσει οργή ​​και ένας βουλευτής έχει ζητήσει αντίποινα « οφθαλμόν αντί οφθαλμού » κατά των κινεζικών εισαγόμενων τροφίμων.

Το τυροκομείο δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά η Daily Mail δημοσίευσε την Κυριακή ότι αυτό το τυρί δεν εξάγεται στην Κίνα.

Δεν

υπάρχει καμία απόδειξη ότι το εργοστάσιο «έσπασε» οποιοδήποτε βρετανικό κανονισμό και χθες το βράδυ ο George Eustice, υπουργός Γεωργίας είπε ότι η απαγόρευση της Κίνας ήταν «απογοητευτική ». « Το βρετανικό τυρί είναι το καλύτερο στον κόσμο και παράγεται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας, έτσι είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η Κίνα έχει θέσει προσωρινή φραγή στις εισαγωγές βρετανικών τυριών», τόνισε .

«Επιθεωρητές του Γραφείου Τροφίμων θα επισκεφθούν τώρα όλα τα τυροκομεία που εξάγουν στην Κίνα για να επιδείξουν τις υψηλές προδιαγραφές τους , έτσι ώστε οι περιορισμοί να αρθούν το συντομότερο» είπε ο βουλευτής συντηρητικού κόμματος, Andrew Percy.

The post Κίνα: Εμπάργκο στα τυριά από τη Βρετανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα