Κεδίκογλου: Ανούσιοι οι πανηγυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ για την αναβολή επίσκεψης των ελεγκτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Εναντίον των «πανηγυρικών ανακοινώσεων» του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αναβολή της επίσκεψης της επιτροπής της Ευρωβουλής που ελέγχει τη δράση της τρόικα, τάθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Ο τελευταίος έκανε λόγο για «ένα μη ουσιαστικό ζήτημα» καθώς τα στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησαν τη μετάθεση της έλευσής τους.

«Οι ενέργειες των πολιτικών
πρέπει να είναι και ηθικές»

«Οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει την έλευσή του, οι ίδιοι ζήτησαν την αναβολή για λίγες ημέρες [...] Πέφτανε πολλά μαζί, δεν είναι κανένα ζήτημα ουσιαστικό», υπογράμμισε ο Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Ως προς τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί μη αξιοποίησης των ευρημάτων των ελεγκτών για την ενίσχυση της ελληνικής διαπραγματευτικής θέσης, ο Κεδίκογλου τόνισε ότι «πρέπει πρώτα να δούμε τα πορίσματα», ενώ πρόσθεσε ότι αυτό «δεν αλλάζει» την προσπάθεια εξόδου από το μνημόνιο.

Επίσης, με αφορμή το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, όπου η Ελλάδα συγκρίνεται με το Αφγανιστάν, ο Σ. Κεδίκογλου υποστήριξε πως «πολλά δημοσιεύματα αυτού του περιοδικού έχουν διαψευστεί πανηγυρικά. Ξέρουμε πόσες θυσίες έχουν κάνει οι Έλληνες, από το συγκεκριμένο έντυπο έχουμε εμπειρία [...] Προσανατολιζόμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας και τα υπόλοιπα αφήνουμε σε όσους θέλουν να κάνουν θόρυβο».

Τέλος, ως προς τις κοινοτικές επιδοτήσεις που έχουν λάβει συγγενείς πολιτικών, ο Κεδίκογλου δήλωσε πως «στην Ελλάδα της κρίσης» υπάρχει «πάντα ηθική διάσταση» και οι ενέργειες των πολιτικών πρέπει να είναι όχι μόνο νόμιμες αλλά και «ηθικές από κάθε οπτική γωνία».

Πηγή: fosphotos.com/Menelaos Myrillas

The post Κεδίκογλου: Ανούσιοι οι πανηγυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ για την αναβολή επίσκεψης των ελεγκτών (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα