Καραγκούνης: «Χρυσή αυτή η δεκαετία για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Γιώργος Καραγκούνης προέβη σε δηλώσεις εν όψει του δύσκολου παιχνιδιού με τη Σλοβακία για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το 2014, ενώ ακόμα αναφέρθηκε στην εν γένει πορεία της Εθνικής μας στους ομίλους, αλλά και στην πιθανότητα απόσυρσής του από την ενεργό δράση.

«Απομένουν δύο παιχνίδια για τα προκριματικά και ελπίζουμε σε στραβοπάτημα της Βοσνίας, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κερδίσουμε στα δύο παιχνίδια

που παίζουμε στην έδρα μας, με Σλοβακία και Λιχτενστάιν. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά η Βοσνία έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Αν πάρουμε τα δύο αυτά ματς, μπορούμε να φτάσουμε τους 25 βαθμούς, αλλά ακόμη κι αν τερματίσουμε δεύτεροι στον όμιλο θα είναι πετυχημένη η πορεία μας», δήλωσε ο διεθνής ποδοσφαιριστής.

Ο «τυπάρας» σχολίασε την πορεία της εθνικής τα τελευταία χρόνια, ενώ χαρακτήρισε «χρυσή» την τελευταία δεκαετία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.«Πιστεύω πως έχουμε αρκετά καλή ομάδα για να πάμε στο Μουντιάλ. Αν τα καταφέρουμε θα είναι η τρίτη παρουσία της Ελλάδας σε τελική φάση και δεύτερη συνεχής, ενώ έχουμε πάει και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τρεις φορές. Θα χαρακτήριζα αυτή τη δεκαετία χρυσή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήταν η ιδανική κατάσταση για μένα να σταματήσω την καριέρα μου παίζοντας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας».

Όταν σταματήσει να αγωνίζεται ο παίκτης της Φούλαμ, θα είναι πολύ δύσκολο για τους υπεύθυνους για τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας να αντικαταστήσουν τον πιο ψυχωμένο και αφοσιωμένο «στρατιώτη» της ομάδας.

Ο 36χρονος μέσος έχει αγωνιστεί 127 φορές με το εθνόσημο και έχει πετύχει 9 γκολ.

The post Καραγκούνης: «Χρυσή αυτή η δεκαετία για το ελληνικό ποδόσφαιρο» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα