Κανείς τους δε θέλει να γίνει Πάπας

Πολλοί από τους καρδινάλιους που συμμετέχουν στο κονγκλάβιο, το οποίο θα αναδείξει εντός των επόμενων ημερών τον νέο Πάπα, επιθυμούν να αναλάβουν τη θέση αλλά σε κανέναν τους δεν επιτρέπεται το εκδηλώσουν αφού η ανάδειξη του Ποντίφικα σύμφωνα με τα καθολικά χριστιανικά πιστεύω είναι αποτέλεσμα της φώτισης των καρδιναλίων από το Άγιο Πνεύμα.

Έτσι παρατηρείται έντονα το φαινόμενο κανένας από τους ερωτώμενους καρδιναλίους να μην θέλει να γίνει ο καινούργιος Πάπας των 1,2 δις. πιστών ανά τον κόσμο. Όλοι τους

αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι την εκδήλωση έστω και της παραμικρής φιλοδοξίας για την κατάληψη της θέσης.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι ο αρχιεπίσκοπος Παρισίων Αντρέ Βεντρουά όταν ρωτήθηκε για δική του πιθανή υποψηφιότητα έκανε λόγο για «λάθος» και έφυγε τρέχοντας ενώ ο Αμερικανός καρδινάλιος Τίμοθι Ντόλαν απάντησε σε δημοσιογράφο ότι όποιος μπορεί να σκεφτεί ότι θα εκλεγεί πάπας «καπνίζει μαριχουάνα».

Τέλος, ακόμα και ο Καναδός καρδινάλιος Μαρκ Ουελέτ, ένας από τους υποψήφιους με μεγάλες πιθανότητες, δήλωσε ότι ενώ το σκέφτεται ότι μπορεί να είναι αυτός ο επόμενος Πάπας «υπάρχουν ορισμένοι που έχουν περισσότερες πιθανότητες από μένα να εκλεγούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα