Καμμένος από Κύπρο: «Πρώτη φορά ένας λαός καλείται να αποφασίσει την κατάργηση του κράτους του»

Έληξε σήμερα η διήμερη επίσκεψη στη Κύπρο, του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, που σκοπό είχε τη διαβούλευση με τα κόμματα και τις πολιτικές εκείνες προσωπικότητες της Μεγαλονήσου, που διαφωνούν με την Κοινή Διακήρυξη.

Ανάμεσα στους συνομιλητές του ήταν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος της «Συμμαχίας Πολιτών» Γιώργος Λιλλήκας και ο ιστορικός ηγέτης Βάσος Λυσσαρίδης.

Τον Πάνο Καμμένο συνόδευαν ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου πρέσβης ε.τ. Ελευθέριος Καραγιάννης, ο Διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου Γιάννης Γιαννέλης και η Πρόεδρος της Νεολαίας του Κινήματος Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Σε δηλώσεις του στα κυπριακά ΜΜΕ, ο Πάνος Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που καλείται ένας λαός να συμφωνήσει να καταργηθεί το κράτος του! Με την Κοινή Διακήρυξη, δεν διασφαλίζεται η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα μόρφωμα συνεταιρικά με τους κατακτητές του νησιού. Η Κοινή Διακήρυξη οδηγεί μεταξύ άλλων σε απαράδεκτη Συνομοσπονδία, στην τριχοτόμηση του νησιού και σε συνδιαχείρηση και με την Τουρκία, των αποθεμάτων του φυσικού αερίου. Οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν τα έθνη παίρνουν αποφάσεις, είναι αποφάσεις που δεν γυρνούν πίσω. Με την οικονομική – ανθρωπιστική κρίση και τα μνημόνια σε εξέλιξη, είναι η χειρότερη στιγμή για διαπραγματεύσεις στα εθνικά θέματα».

The post Καμμένος από Κύπρο: «Πρώτη φορά ένας λαός καλείται να αποφασίσει την κατάργηση του κράτους του» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα