Καμίνης – Μπουτάρης: Λεφτά στην Αθήνα – Κατάθλιψη στη Θεσσαλονίκη

Του Γιάννη Ντάσκα

«Δεν έχουμε πρόβλημα με γεμάτους απο σκουπίδια κάδους γιατί λόγω της οικονομικής κρίσης οι κάδοι δεν γεμίζουν πια…»

Τη φράση – τραγική διαπίστωση έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης απαντώντας σε ερώτημα «για το πρόβλημα καθαριότητας στους δρόμους και την υπερχείλιση κάδων σκουπιδιών».

Βέβαια το ερώτημα προερχόταν απο την πλευρά που υποστηρίζει και προωθεί για τη Δημαρχία της Αθήνας έναν πολέμιό του και εκπρόσωπο της διαπλοκής και της πλουτοκρατίας, ο οποίος λέει περιδιαβαίνει τους δρόμους

στο κέντρο και διαπιστώνει ότι η εικόνα είναι άθλια.

Την εικόνα αυτή βεβαία, δημιούργησε αυτή η πλευρά που επικρίνει τώρα τον Καμίνη, αλλά και η όποια βελτίωση στο κέντρο της Αθήνας είναι έργο του (εμείς δεν το περιμέναμε…) Νίκου Δένδια και του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου, οι οποίοι με τη συνεχή αστυνόμευση απομάκρυναν μετανάστες και συμμορίες που είχαν δημιουργήσει εξαιρετικά επικίνδυνα γκέτο.

Αλλά η κατάσταση πόρρω απέχει απο το να είναι «καλή εικόνα» και «ακίνδυνη περιοχή». Οι περιοχές κάτω απο την Ομόνοια και μετά το βράδυ και γύρω απο την Ομόνοια είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και τώρα. Και κάδοι σκουπιδιών ξεχειλίζουν κλπ

Θέλει ακόμα μεγάλο αγώνα, πάρα τις βελτιώσεις που έγιναν επί Καμίνη και με τη δική του προσπάθεια και αυτή που προαναφέραμε απο τη συγκεκριμένη ηγεσία.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Καμίνης είπε ότι έτρεξε στις Βρυξέλλες και αλλού και εξασφάλισε για το Δήμο 120 εκατομμύρια ευρώ. Τεράστιο ποσό για την κρίση.

Και είναι θέμα για τον Γιάννη Μπουτάρη της Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να λέει σε πόσο κακή ψυχολογική κατάσταση είναι επί δεκαετίες στην προσωπική του ζωή απο διάφορες πολύ σοβαρές αιτίες.

Με τέτοια κατάσταση (για την οποία τον κατανοούμε απόλυτα σε προσωπικό επίπεδο) προφανώς αποφάσισε να μην κάνει γιορτινό στολισμό στη Θεσσαλονίκη «για λόγους οικονομίας».

Από τη μία μεριά ο φτωχός σε προσωπικό επίπεδο Καμίνης, εξασφάλισε 120 εκατομμύρια και άρα εύκολα μπορεί να κάνει τον στολισμό που είναι τόσο απαραίτητος για τον πληττόμενο και ευρισκόμενο σε κακή ψυχολογική κατάσταση πληθυσμό.

Θα τον κάνει ο κ.Καμίνης;

Θα δούμε…

Από την άλλη πλευρά ο κ.Μπουτάρης με τεράστιο προσωπικό πλούτο,τόσο που να βαριέται τη ζωή του χωρίς κίνητρο εργασίας δεν θα στολίσει για λόγους οικονομίας.

Έψαξε σαν τον Καμίνη να βρει χρήματα; Ρώτησε τον Καμίνη; Ρώτησε επιστήμονες για το πόσο καλό θα κάνει στον πληττόμενο πληθυσμό ο στολισμός; Έκανε έρανο στον… Φούχτελ και στους φίλους του Φούχτελ και του είπαν όχι;

Γνώμη μας είναι να αποσυρθεί αν θέλει στο Όρος ή σε κάποια Μονή με τη συμπαράστασή μας και να αναθέσει σε κάποιον άλλο τον τομέα αυτό. Η ψυχολογία λένε οι επιστήμονες είναι τεράστιο θέμα. Μην μεταδίδει λοιπόν τη δική του ψυχολογική (απο τελείως διαφορετικά αίτια…) κατάστασή του στον κόσμο και εν τέλει όσο είναι Δήμαρχος ας βάζει(κατά την αρχαία Αθήνα) δικά του χρήματα για τον στολισμό…

The post Καμίνης – Μπουτάρης: Λεφτά στην Αθήνα – Κατάθλιψη στη Θεσσαλονίκη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα