ΗΠΑ: Ο Γιανουκόβιτς δεν έχει πλέον καμιά νομιμοποίηση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν εκ νέου την Ρωσία πως μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία θα αποτελούσε ένα «σοβαρό λάθος» επισημαίνοντας ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην χερσόνησο της Κριμαίας για το κατά πόσο η Ρωσία «κάνει οτιδήποτε που υπερβαίνει τα όρια καθ’ οιοδήποτε τρόπο».

Οι ΗΠΑ υποστήριξαν ότι ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς

δεν έχει πλέον καμιά νομιμοποίηση για να κυβερνήσει την Ουκρανία, μετά τη φυγή του από την χώρα, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζένιφερ Ψάκι, «ο Γιανουκόβιτς έχει απολέσει κάθε νομιμοποίηση καθώς απέτυχε να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Εγκατέλειψε την Ουκρανία»

Οι αναφορές για μια ενδεχόμενη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία έχουν προκαλέσει «βαθιά ανησυχία» στις ΗΠΑ και δε συνάδουν με τις προθέσεις που προβάλλει η Ρωσία για σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ. Ανέφερε επίσης ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι αναφέρθηκε σε αυτές τις ανησυχίες στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν νωρίτερα σήμερα. Επρόκειτο για την 4η τηλεφωνική συνομιλία τους τις τελευταίες έξι ημέρες.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post ΗΠΑ: Ο Γιανουκόβιτς δεν έχει πλέον καμιά νομιμοποίηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα