Ικανοποίηση στην κυπριακή κυβέρνηση για την αξιολόγηση του προγράμματος σταθερότητας

Ικανοποίηση για την πρώτη αξιολόγηση του Προγράμματος Στήριξης και Ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας από την τρόικα εκφράζει η Κυβέρνηση δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη.

Σε δηλώσεις του από το Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος δείχνει πως η Κύπρος βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Η Κύπρος οδεύει στο σωστό δρόμο είπε σήμερα ο Κυβερνητικός

Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

«Πετύχαμε τους στόχους που τέθηκαν»

«Δύσκολοι οι τέσσερεις μήνες που περάσαμε, αλλά καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους που τέθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Είπε ότι κάναμε τα αποφασιστικά βήματα στο μεγάλο στόχο των μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμό του κράτους ενώ δρομολογήθηκε σημαντικό μέρος των μεγάλων μεταρρυθμιστικών τομών.

«Στα δημοσιονομικά και τη δημοσιονομική εξυγίανση φαίνεται ότι βρισκόμαστε ακόμη και λίγο καλύτερα από τις εκτιμήσεις του Προγράμματος. Στο χρηματοπιστωτικό τομέα, σταδιακά απομακρυνόμαστε από την εξυγίανση και τα περιοριστικά μέτρα και οδηγούμαστε στη σταθεροποίηση», επισήμανε.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου και την έξοδο της από το καθεστώς εξυγίανσης, τόνισε πως ήταν αναγκαίο βήμα για την ενίσχυση του κλίματος σταθεροποίησης και σταδιακής ανάκαμψης της του μεγάλου πνεύμονα της κυπριακής οικονομίας, δηλαδή του χρηματοπιστωτικού τομέα.

«Δεν θα εφησυχάσουμε»

«Για το Συνεργατισμό, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία του και τη συμβολή του στην κυπριακή οικονομία, διασφαλίστηκε με κρατική ενίσχυση την πλήρη ανακεφαλαιοποίησή του απομακρύνοντας το ενδεχόμενο επιβάρυνσης των καταθετών. Αυτά όλα δεν τα λέμε για να εφησυχάσουμε. Δεν τίθεται θέμα εφησυχασμού. Υπάρχει ακόμη δύσκολος δρόμος μπροστά. Υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις και κίνδυνοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Κύπρος έχει τις προδιαγραφές»

Επισήμανε ότι σε αυτό το δύσκολο τετράμηνο απέδειξε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι η Κύπρος έχει τις προδιαγραφές και στο ανθρώπινο δυναμικό και στο επίπεδο συνεννόησης, κάτι που είπε είναι πολύ σημαντικό για να πετύχει και να προχωρήσει μπροστά.

«Απεδείχθη, κυρίως, ότι όταν υπάρχουν ξεκάθαροι στόχοι και επιδιώξεις, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, το αποτέλεσμα είναι πάντοτε θετικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα