Προκαλεί και για την Κύπρο η Χρυσή Αυγή

Την αυστηρή απάντηση του προεδρεύοντος του Σώματος Γιάννη Δραγασάκη εισέπραξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης για το νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, προέβη σε νέες προκλήσεις αυτή τη φορά για το Κυπριακό, τις οποίες μάλιστα συνόδευσε με απαξιωτικές αναφορές στο όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Κασιδιάρης

διαμαρτυρήθηκε ότι έχει αιτηθεί 3 φορές να ενημερωθεί «για τις μαρτυρικές καταθέσεις που έγιναν στην εξεταστική για τον φάκελο της Κύπρου» προσθέτοντας: «Ζήτησα πρόσβαση στα αρχεία για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια. Δεν υφίσταται κόπωση των βουλευτών, δεν σκάβουν άλλωστε η αμοιβή που λαμβάνει ο βουλευτής θα έπρεπε να δουλεύουν 30 ημέρες τον μήνα για, 24 ώρες την ημέρα».

Στο αίτημα βουλευτών προς τον κ. Δραγασάκη να επαναφέρει τον βουλευτή στο συζητούμενο θέμα, ο προεδρεύων του Κοινοβουλίου απάντησε: «Δεν τον διέκοψα γιατί ο λαός γνωρίζει ποιοι έκαναν την προδοσία στην Κύπρο».

Η τοποθέτηση Κασιδιάρη προκάλεσε και την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη, η οποία ανέφερε: «Λαός που δε γνωρίζει την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει (…)Την καταστροφή της Κύπρου την έκανε η χούντα».

Ο κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε ακολούθως «ψευτο – εθνάρχη» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επικαλούμενος τη φράση του «η Κύπρος κείται μακράν» και κορύφωσε τις προκλήσεις του λέγοντας:

«Με την έλευσή του εδώ (σσ: του Καραμανλή) κατελήφθη και το 40% της Κύπρου ενώ όταν παρέλαβε ήταν υπό κατοχή μόνο το 35%. Αυτό συνιστά εθνική προδοσία και πρέπει να ανοίξει ο φάκελος για να δούμε ποιοι είναι οι προδότες».

Ο κ. Δραγασάκης αποπειράθηκε να επαναφέρει στην τάξη τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής: «Από ό,τι φαίνεται ήρθατε για να προκαλέσετε. Δεν θα υποκύψω στις προκλήσεις σας. Το κοινοβούλιο δεν θα υπηρετήσει τα δικά σας σχέδια, που θέλετε να το αποπροσανατολίσετε από τα μεγάλα του προβλήματα. Είστε το μακρύ χέρι της πιο σκοτεινής όψης του συστήματος».

Η κυρία Βούλτεψη επανήλθε στην φράση του Καραμανλή χαρακτηρίζοντάς την «ειρωνική», προκαλώντας έτσι νέες αντιδράσεις εκ μέρους του Ηλ. Κασιδιάρη, ο οποίος ακούστηκε να φωνάζει: «Είστε άσχετη και ανιστόρητη».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα