Ικανοποιημένος ο Αρχιεπίσκοπος…

Θα εφαρμοσθούν τα σχέδια του Πανεπιστημίου Πατρών και κανείς δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτά, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, κληθείς να σχολιάσει την υπογραφή της συμφωνίας το πρωί μεταξύ της UNDP και της εκκλησίας για την αναστήλωση της μονής του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία.

Μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως από τη στιγμή που η UNDP, που είναι τα ΗΕ, ανέλαβαν να ζητήσουν προσφορές,

«από δω και πέρα κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τα ΗΕ. Θα εφαρμοσθεί το σχέδιο που έχει εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Δεν χωρεί καμία παρέμβαση των Τούρκων εκεί».

Πρόσθεσε ότι οι Τ/κ πήραν ήδη μηχανήματα για να διαφοροποιήσουν τον πλατειακό χώρο, αλλά – συμπλήρωσε – και ο πέριξ της μονής χώρος έχει περιληφθεί στα σχέδια του Πανεπιστημίου Πατρών «και έτσι θα ζητηθούν προσφορές γι’ αυτά τα σχέδια, τα οποία θα εφαρμοσθούν καθ’ ολοκληρία. Δεν μπορεί να έχει παρέμβαση κανείς και αυτό μας ικανοποιεί».

Σε ερώτηση πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ο Κύπρου Χρυσόστομος απάντησε «πολύ σύντομα», λέγοντας πόσο αργή είναι η διαδικασία. «Μπαίνουν στα γρανάζια της κυβερνητικής μηχανής. Δεν είναι εύκολο να πούμε ότι αύριο θα ξεκινήσουν ή μετά από 8 ημέρες». Μόνο η εκκλησία αποφασίζει αμέσως και προχωρεί, κατέληξε.

Πηγή: http://www.politis-news.com

Keywords
Τυχαία Θέματα