Τα κλειδιά επιβίωσης της Κυβέρνησης

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

”Δεν είναι δόκιμο να μιλάμε για ανασχηματισμό σε αυτές τις κρίσιμες ώρες” είπε μιλώντας στο “Π”, κορυφαία πηγή της συγκυβερνώσας ΔΗΜ.ΑΡ. Η ίδια πηγή τεκμηρίωσε την άποψη με τα ακόλουθα επιχειρήματα: ”δεν μπορείς να αλλάξεις υπουργούς μαζικά όταν οι υφιστάμενοι υπουργοί γνωρίζουν τα θέματα, τα έχουν δουλέψει, διότι οι διάδοχοί τους αναγκαστικά θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να ενημερωθούν και αυτό θα πάει την κυβερνητική λειτουργία ένα βήμα πίσω”.

Το “Π” είναι σε θέση να γνωρίζει

πως ο πρωθυπουργός δεν έχει ενημερώσει, ακόμη τουλάχιστον, τη ΔΗΜ.ΑΡ για οποιαδήποτε σχέδια ανασχηματισμού παρά το ότι το σχετικό σενάριο κυκλοφορεί με χρόνο – κλειδί το Μάρτιο. Κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου τονίζουν ότι η λειτουργία της κυβέρνησης δεν πρέπει να διαταραχθεί εκτός εάν κάποιος υπουργός ταυτίσει το όνομα του με κάποια τρανταχτή αποτυχία ή κάποιο οικονομικό ή άλλο σκάνδαλο.

Στη ΔΗΜ.ΑΡ εκτιμούν ότι οι εκλογές θα γίνουν σίγουρα μέσα στο 2014 αλλά ως τότε θα πρέπει να έχουν κλείσει σημαντικές εκκρεμότητες όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας.

Σε αυτό το πεδίο, τα στελέχη του κόμματος του Φώτη Κουβέλη είναι ξεκάθαρα: ” Στους διαγωνισμούς ειδικά σε κρίσιμους τομείς κερδίζουν αυτοί που δίνουν περισσότερα λεφτά ώστε η Ελλάδα να βγει ωφελημένη από τη διαδικασία”. Θεωρούν επίσης πως στο προσεχές μέλλον θα βγουν στην επιφάνεια και νέες πτυχές των ανοιχτών εθνικών μας θεμάτων, ενώ σημειώνουν πως αφενός σε αυτό επίπεδο δεν χωράει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την κυβερνητική συνοχή αλλά και το γεγονός ότι οι αποκρατικοποιήσεις δεν πρέπει να γίνουν άκριτα και πάντα πρέπει να έχουν γνώμονα το συμφέρον της χώρας αλλά και έναν βασικό ρόλο του ελληνικού Δημοσίου σε κάποιους κρίσιμους τομείς.

Εκτιμούν τέλος πως ενώ η κυβέρνηση θα επιδιώξει άμεσα τη χαρτογράφηση της ελληνικής ΑΟΖ θα υπάρξουν πιέσεις πέραν του Ατλαντικού έτσι ώστε να δημιουργηθεί τροχοπέδη στην διαδικασία δημιουργίας αυτού του κομβικού για την Ελλάδα, “οικονομικού οχυρού”.

Keywords
Τυχαία Θέματα