Ίδρωσε αλλά νίκησε ο Παναθηναϊκός!

Με νευρικότητα ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που ήταν το πρώτο ματς στην Ευρωλίγκα που έπαιζε στο γήπεδο του.

Οι «πράσινοι» δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση και είχαν κάκιστες επιλογές και άσχημα ποσοστά.

Η καλή του άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο δεν επέτρεψε στη Λιέτουβος να ξεφύγει στο σκορ και το 16-18 ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε και ένα σερί των φιλοξενουμένων

έφερε την ομάδα του Πεδουλάκη στο -13 που ήταν η μέγιστη διαφορά του αγώνα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βλέποντας το «ροζ – φύλλο» να απομακρύνεται επικίνδυνα «ξύπνησε» και με μπροστάρη τον Τζέιμς Γκιστ που σημείωσε 14 πόντους μόνο στη Γ’ Περίοδο πήρε κεφάλι στο σκορ.

Η τρίτη περίοδος έληξε με 50-46 αλλά το μικρό προβάδισμα δεν επέτρεψε στους πρωταθλητές Ελλάδας να χαλαρώσουν.

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος αλλά δεν ακόμα και όταν ξέφευγε λίγο στο σκορ η Λιέτουβος «έκλεινε την ψαλίδα». Το τελικό 80 – 72 έφερε τον Παναθηναϊκό στους 9 βαθμούς με 3 νίκες και 3 ήττες στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Ευρωλίγκα.

Πρωταγωνιστής των «πρασίνων» ο Τζέιμς Γκιστ που σημείωσε 24 πόντους και είχε συμπαραστάτη τον Γιόνας Ματσιούλις που πρόσθεσε ακόμα 16.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι 6, Μπατίστ 4, Φώτσης 9, Ούκιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 24, Παππάς 2, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 16.

Λιέτουβος Ρίτας (Μπάουερμαν): Τέπιτς 6, Μπαμπράουσκας, Παλάσιος 6, Σεϊμπούτις 15, Γλυνιαδάκης 2, Γκετσεβίτσιους 17, Όρελικ, Κουκ 3, Σονγκάιλα 6, Γέλοβατς 19, Νταμπράουσκας.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 25-38, 50-46, 80-72.

The post Ίδρωσε αλλά νίκησε ο Παναθηναϊκός! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα