Ιδού τα πολιτικά… νούμερα που επιχειρούν να αποδομήσουν τον Στουρνάρα

Να ρίξουν την κυβέρνηση (παρά την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει) δεν το θέλησαν ή δεν το τόλμησαν. Η αλήθεια είναι το σκέφθηκαν, αλλά σκέφθηκαν και τις εκλογές και τι έπαθαν δημοσκοπικά οι συνάδελφοί τους οι δημαρίτες.

Έτσι, αφού βουλευτές της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, αναφέρει ο «Βηματοδότης», αποφάσισαν ότι «Πήλιο – Γούσηδες» δεν πρόκειται να γίνουν, αποφάσισαν να τα βάλουν με τον κ. Ι. Στουρνάρα! Πιο εύκολος στόχος, σίγουρα θα σκέφθηκαν, αφού είναι

και εξωκοινοβουλευτικός.

Ελα όμως που δεν μπορούν να τον αναδομήσουν, αφού ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός έχει το προνόμιο του ανασχηματισμού. Ετσι αποφάσισαν να κάνουν τη ζωή του κ. Στουρνάρα«κοινοβουλευτική κόλαση» (ο χαρακτηρισμός είναι δικός τους) ώστε να έχουν ελπίδες να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση. Και μάλιστα έχουν ξεδιπλώσει και ένα ολόκληρο σχέδιο. Για την εκπόνησή του συνεργάστηκαν δύο βουλευτές, ένας της ΝΔ και ένας του ΠαΣοΚ. Ο τελευταίος να σημειώσω ότι ήταν από τους πλέον πιστούς της ηγετικής ομάδας.
(Πρόκειται για τους… τιτάνες της πολιτικής, Πάκη Παυλόπουλο, Νικήτα Κακλαμάνη και τον έτερο… γίγαντα Πάρη Κουκουλόπουλο. Εκ των οποίων βεβαίως κανείς δεν θα επανεκλεγεί εάν γίνει κανένα… λάθος και οδηγηθούμε σε εκλογές…)

Και ιδού το σχέδιο, όπως το ξεδίπλωσαν στο Εντευκτήριο της Βουλής, επιχειρώντας να μυήσουν σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση: «Παίρνει ένα μέτρο κ. Στουρνάρας, καταθέτουμε εμείς μία τροπολογία υπογεγραμμένη από 80 και πλέον βουλευτές, και ακυρώνουμε το μέτρο. Πού θα πάει, θα σπάσει ο υπουργός Οικονομικών» έλεγαν με νόημα.

Ίσως δεν είναι καθόλου άσχετα με το «σχέδιο αποδόμησης» του κ. Στουρνάρα αυτά που είπε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης από το βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Πέμπτης: «Αν με τα όσα πράττει και λέει ευελπιστεί πως μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε, ματαιοπονεί. Απλώς θα τον αλλάξουμε. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…». Αλλά και ο κ. Πρ. Παυλόπουλος επιχείρησε να αφήσει αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, λέγοντας ότι δεν αισθάνεται κουρασμένος αλλά ως «αθλητής ευθύνης».

Πηγή: lykavitos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα