“Ίχνη” ανάπτυξης το 2014 βλέπει ο Στουρνάρας


Να δώσει μια πιο ήπια εικόνα της οικονομικής κατάστασης επιχείρησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην εκπομπή “Ανατροπή” του Mega. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το 2014 ενδέχεται να υπάρξουν κάποια “ίχνη” ανάκαμψης, ενώ πρόσθεσε ότι θα μειώσει τους φόρους, όταν…του δοθεί η ευκαιρία.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στις απόψεις

του Όλι Ρέν όταν σε μια αποστροφή του λόγου του είπε: ”Διαφωνώ με τον Ολι Ρεν, στο ότι δεν φταίει το πρόγραμμα για την ύφεση”.

Τα highlights της συνέντευξης:
- Μακάρι να μην είχαμε την ανάγκη να βάζουμε φόρους, μακάρι να μπορούσαμε να τους μειώσουμε.
- Ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών είναι ο βράχος που σκάει πάνω του το τσουνάμι. Αν πέσει ο βράχος – αλίμονο μας- το κύμα πνίγει τους οικισμούς.

-Άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών και ανέφερε ότι υπάρχει μια διαπραγμάτευση σε εξέλιξη για το θέμα, το οποίο χαρακτήρισε “ανοιχτό”, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός 25.000 δεν αφορά απολύσεις αλλά τον θεσμό της κινητικότητας.

-Διευκρίνισε ότι κυβέρνηση «δεν έχει σκοπό να μειώσει τον κατώτατο μισθό» χωρίς ωστόσο να είναι κατηγορηματικός.

-Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα πρόσθεσε ότι: «Δεν θα χρειαστεί να λάβουμε πρόσθετα μέτρα».

-Για τον Τσίπρα είπε “δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα που λέει. δεν αρμόζουν σε πολιτικό αρχηγό”.

-Τέλος, μας πληροφόρησε πως δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες και δεν πρόκειται να πολιτευτεί, ενώ όπως είπε δεν έχει χρόνο να είναι επικοινωνιακός.

Keywords
Τυχαία Θέματα