Η θηριώδης κυρία Παντελή…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Η Ελλάδα είναι κράτος διεφθαρμένων και σάπιων πολιτικών και κυριαρχείται από κατευθυνόμενη δημοσιογραφία». Ο ισχυρισμός ανήκει στην κ. Παντελή και αφορμή για όσα είπε στη συνέντευξή της στον Κώστα Βαξεβάνη είναι όσα της καταλογίστηκαν από δημοσιογράφους. Είναι η κυρία της οποίας το όνομα αναγράφεται στη λίστα Λαγκάρντ, δίπλα σ’ εκείνο

το θηριώδες ποσό των 550 εκατομμυρίων ευρώ.
Δεν επιτίθεται σε μας, αλλά δεν έχει σημασία το γεγονός ότι επιτίθεται στο «ΒΗΜΑ» και σε κάποιους άλλους ακόμα, μεταξύ των οποίων και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η λίστα Λαγκάρντ είναι το πιο σοβαρό εύρημα κατά της κλεπτοκρατίας για την Ελλάδα και ερευνητέο είναι αν όλα τα ποσά και όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται εκεί μετέχουν της κλεπτοκρατίας ή κάποιοι αναφέρονται με καθεστώς νομιμότητας. Ότι είναι ζήτημα κλεπτοκρατίας το αποδείξαμε εν μέρει ήδη με τον εντοπισμό εκεί μαφιόζων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, οικοπεδοφάγων που συνδέονται στενά σε πράξεις ακόμα και κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής και δικαστικής σκηνής κ.λπ.
Η θηριώδης κυρία υποστηρίζει στη συνέντευξη ότι απλώς ήταν υπάλληλος – διαχειρίστρια νόμιμα του λογαριασμού αυτού, που αφορά σε επιμέρους κεφάλαια, εταιρείες, πρόσωπα, συναλλαγές και όχι δικά της χρήματα. Είναι ο λογαριασμός, τον οποίο δύο κορυφαία στελέχη του ΣΔΟΕ έβαλαν στο επίκεντρο των ερευνών καταθέτοντας επίσημα και αναμειγνύοντας με τις καταθέσεις τους το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου.
Η κ. Παντελή ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από τα 550 εκατ., ενώ ήδη βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για πρόσωπα που σχετίζονται με την κορυφή της πολιτικής μας σκηνής. Παπασταύρου, Μαργέλος, Λαναράς κ.λπ.
Η κ. Παντελή είχε μία υποχρέωση. Να δώσει μια συνέντευξη Τύπου, να παράσχει πληροφορίες για τον λογαριασμό και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Τότε, θα μπορούσε να έχει αξία ο λόγος της και αυτά που λέει για τους σάπιους πολιτικούς και την κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Όχι γιατί δεν έχουμε σάπιους πολιτικούς, και μάλιστα πλειοψηφία και όχι μειοψηφία. Όχι ότι δεν έχουμε κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, και μάλιστα πλειοψηφικά. Αλλά, η κ. Παντελή είναι στο εδώλιο του ερευνώμενου και όχι στη θέση του ερευνητή. Και μόνο ο δικός της λόγος δείχνει τη σοβαρότητα του θέματος, αλλά και τη μυστικότητα με την οποία κινείται η κλεπτοκρατία.
Υπό το πρίσμα αυτό πρέπει να διαβάσει κανείς τη φράση που έγραψε μεγάλη εφημερίδα, προφανώς μακριά από το βλέμμα της ιδιοκτησίας της, χαρακτηρίζοντας την κατάθεση στελέχους του υπουργείου Οικονομικών «συνωμοσιολογικό παραλήρημα», επειδή το στέλεχος, καταθέτοντας στην Επιτροπή της Βουλής, είπε ότι «τίποτα δεν είναι τυχαίο από όσα συμβαίνουν σήμερα».
Ο άνθρωπος που το υπογράφει δεν έχει την παραμικρή δραστηριότητα στην ερευνητική δημοσιογραφία. Τέτοια δημοσιογραφία θα βόλευε την κ. Παντελή και την κλεπτοκρατία της λίστας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή δεν την εντάσσει στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία…

Keywords
Τυχαία Θέματα