Η σύλληψη, οι δολοφονίες, ο θάνατος Καμπούρογλου και ο φαλακρός δημοσιογράφος

Ο ανεξιχνίαστος μέχρι τώρα θάνατος του Βλάση Καμπούρογλου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, αφού –σύμφωνα με άκρως αξιόπιστη πηγή– η Αστυνομία της περιοχής όπου ήταν το ξενοδοχείο είχε μπει νωρίτερα από την ανακοίνωση του θανάτου του και είχε κάνει άνω κάτω το δωμάτιο! Αξίζει, όμως, να θυμηθούμε και δύο ακόμα περιστατικά, τα οποία έχουν άμεση σύνδεση με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Στο παρελθόν, δύο Ρώσοι αξιωματούχοι βρέθηκαν νεκροί. Πρόκειται για τον Ιγκόρ Κλίμοφ, ο οποίος ανέλαβε

πρόεδρος της ALMAZ-ANTEY (της εταιρείας από την οποία αγοράσαμε τα TOR-M1) και τον στενό του συνεργάτη, Σεργκέι Σίτκο, πρόεδρο θυγατρικής της ALMAZ-ANTEY. Οι δολοφονίες των δυο ανδρών έγιναν το καλοκαίρι του 2003. Ο τότε διάδοχος του Γιάννη Σμπώκου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Σπύρος Τραυλός, είχε πει σε επίσημη αναφορά του στην Εισαγγελία ότι η εταιρεία Drumilan International, που είχε αναλάβει να υλοποιήσει τα αντισταθμιστικά οφέλη, έχει κλείσει τα γραφεία της στην Αθήνα και ο εκπρόσωπός της Φουάντ αλ Ζαγιάτ μαζί με τον Έλληνα συνεργάτη του Βλάση Καμπούρογλου είχαν εξαφανιστεί. Ενημερώνει τον πρόεδρο της ALMAZ-ANTEY, Ιγκόρ Κλίμοφ, ο οποίος διαπιστώνει ότι είχαν εκταμιευτεί 73.000.000 δολάρια προς την Drumilan και στη συνέχεια –μέσω και της Εισαγγελίας της Μόσχας– αποκαλύπτεται ότι περίπου 45.000.000 δολάρια είχαν καταλήξει στην τράπεζα Western Bank του Μαυροβουνίου και περίπου 12.000.000 δολάρια εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του προηγούμενου προέδρου Μιχαήλ Βικτόροβιτς Βορομπιόφ (ο οποίος έχει συλληφθεί και καταδικαστεί για την υπόθεση σε ποινή τεσσάρων ετών) στην Privi Bank της Μόσχας. Ρώσοι έρχονται και κάνουν έρευνες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια Τραυλός και Κλίμοφ κανονίζουν να συναντηθούν, έπειτα από έναν μήνα, στην Κόκκινη Πλατεία. Όμως, ο Κλίμοφ δολοφονείται την ίδια ημέρα το πρωί και λίγες ώρες αργότερα το απόγευμα την ίδια τύχη έχει και ο στενός του συνεργάτης. Μήπως ο Τραυλός πρέπει να ξανακληθεί από τον εισαγγελέα τώρα που η υπόθεση «καίει»;

Πεθαίνοντας για τα ρωσικά όπλα

Εύλογα ερωτήματα γεννά ο αιφνίδιος θάνατος του Βλάσση Καμπούρογλου σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ινδονησίας. Πέθανε την ημέρα που προφυλακιζόταν ο Ι. Σμπώκος, πρώην Γ.Γ. Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, ο μυστηριώδης θάνατος του Βλάση Καμπούρογλου τροφοδοτεί και πιθανά και απίθανα σενάρια. Κάποιοι αμφισβητούν ακόμη και τον θάνατό του και ζητούν να γίνει τεστ DNA για να επιβεβαιωθεί ότι ο νεκρός στην Τζακάρτα είναι ο Βλάσης Καμπούρογλου!
Ο Καμπούρογλου ήταν από τους πιο γνωστούς εμπόρους όπλων διεθνώς, ενώ στην Ελλάδα το όνομά του ήταν συνδεδεμένο με την αγορά και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων όπλων TOR-M1.
Ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Drumilan, που είχε αναλάβει να διαχειριστεί 75 εκατομμύρια ευρώ ως Α/Ω, της αγοράς των TOR-M1. Από το ποσό αυτό έχουν εντοπιστεί μόνο τα 24,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 50 εκατομμύρια αναζητούνται….
Σύμφωνα με δημοσιευμένη πληροφορία, ο Β.

Keywords
Τυχαία Θέματα