Η Ρωσία αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία για την Ουκρανία

Δεν υπέγραψε τελικά η Ρωσία τη συμφωνία για τη διευθέτηση της κρίσης, η οποία επετεύχθει στο Κίεβο με ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν θα υποστηρίξει το συμβιβασμό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η συμφωνία υπεγράφη «με την μεσολάβηση της γερμανικής, της πολωνικής και της γαλλικής διπλωματίας», υπογράμμισε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Το γεγονός ότι ο Ρώσος διπλωματικός

απεσταλμένος δεν την υπέγραψε «δεν σημαίνει ότι η Ρωσία δεν υποστηρίζει ένα συμβιβασμό».

Από την άλλη πλευρά, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λάβροφ, συζήτησε το θέμα της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη στην Ουκρανία, με την επικαφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Κάθριν Άστον και κάλεσε τις Βρυξέλλες να καταδικάσουν τους «ακραίους». που ευθύνονται για την βία.

Ο Λαβρόφ και η Άστον, συζήτησαν για τη συμφωνία και «τις προοπτικές για την εφαρμογή της, εν μέσω της συνεχιζόμενης δράσης εξτρεμιστικών δυνάμεων», ενώ ο πρώτος κάλεσε την ΕΕ να «καταδικάσει» τη δράση τους.

«Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές ώστε να υπάρξει συμβολή στην εξομάλυνση της κατάστασης, με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και τη νομιμοποίηση των ουκρανικών αρχών»,ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

The post Η Ρωσία αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία για την Ουκρανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα