Η Κύπρος αναγνωρίζει την ενοποίηση της Κριμαίας με τη Ρωσία

Η Κυπρικαή Βουλή ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να διαφυλάξει τις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Υπέρ ψήφισαν οι 30 παρόντες βουλευτές των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ,

Κινήματος Οικολόγων και Συμμαχίας Πολιτών, εναντίον ψήφισε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης, ενώ οι υπόλοιποι (15) παρόντες Βουλευτές του ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή.

Το ψήφισμα είναι προϊόν σχεδίου ψηφίσματος των κοινοβουλευτικών ομάδων ΑΚΕΛ-Αριστερά- Νέε Δυνάμεις, του ΔΗΚΟ, του ΚΣ ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών.

Με αφορμή την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τις εξελίξεις στην Κριμαία, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι η Ρωσία υπήρξε παραδοσιακός υποστηρικτής των δικαίων του κυπριακού λαού και συμπαραστάτης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της.

Ακόμη, επισημάνθηκε ότι επηρεάζονται ζωτικά συμφέροντα της Κύπρου και τίθενται σε κίνδυνο οι σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία, εάν δεν συμφωνήσει με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

The post Η Κύπρος αναγνωρίζει την ενοποίηση της Κριμαίας με τη Ρωσία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα