Η επίσκεψη του Κάλορου Παπούλια στo CERN

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη και συγκεκριμένα ξεναγήθηκε στον υπόγειο ερευνητικό χώρο Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών ATLAS και συναντήθηκε με τους Έλληνες επιστήμονες που απαρτίζουν την Ελληνική Ερευνητική Ομάδα του CERN.

Συγκινημένος από την συνάντηση με τους Έλληνες επιστήμονες ανέφερε πως η χώρα μας, είναι ιδρυτικό μέλος του CΕRN από το 1954 παρόλα τα

φτωχά οικονομικά μέσα που έχει, διαθέτει πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό.

Τόνισε επίσης ότι αυτό τον συγκινεί σαν Έλληνα, καθώς βλέπει τις δυνατότητες της χώρας του ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως οι δυνατότητες της, κάποια στιγμή θα μπορέσουν να έρθουν και εντός των τειχών της.

«Λένε ότι με την κρίση φεύγει σημαντικό επιστημονικό δυναμικό από την Ελλάδα προς τα έξω. Μπορεί. Αλλά ξαναγυρίζει πάλι. Και αυτοί που βγαίνουν έξω, οι δικοί μας επιστήμονες, διαπρέπουν. Και είναι ισότιμοι με όλους τους ξένους επιστήμονες φίλους. Αυτό το διαπίστωσα σήμερα εδώ. Χαίρομαι σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αισθάνομαι ότι η Ελλάδα προσφέρει. Προσφέρει στην παγκόσμια επιστήμη. Και όπως είπα πριν λίγο, εμείς οι Έλληνες φέρουμε μαζί μας ένα γονίδιο, ένα ιστορικό γονίδιο. Εδώ αισθάνθηκα ότι οι Έλληνες επιστήμονες φέρουν το γονίδιο του Δημόκριτου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή και όπως είπε συγκεκριμένα: «η Ευρώπη δείχνει τις δυνατότητές της, τις επιστημονικές της δυνατότητες. Μπορεί να συναγωνιστεί την οποιαδήποτε μεγάλη δύναμη, είναι μια μεγάλη δύναμη και πρέπει να συμβάλει στα παγκόσμια δρώμενα και ιδιαίτερα στον επιστημονικό τομέα, όπου έχει μεγάλες δυνατότητες».

πηγή φωτογραφίας: REUTERS

The post Η επίσκεψη του Κάλορου Παπούλια στo CERN appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα