Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σοκ μείωσης φορολογικών συντελεστών

Ο κάθε μικροεπιχειρηματίας γνωρίζει καλά, από την καθημερινότητά του, ότι είναι προτιμότερα τα κέρδη μέσω των αυξημένων πωλήσεων, παρά μέσω της διόγκωσης των τιμών πώλησης.

Η Ελλάδα προσπάθησε, πριν από 7 χρόνια, να αντιμετωπίσει τη πρωτοφανή δημοσιονομική κρίση, όχι με κίνητρα επιχειρηματικότητας αλλά με αύξηση της φορολογίας για να συντηρηθεί το αντιπαραγωγικό Δημόσιο.

Από το 2007 και μετά η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση.

Σήμερα ήρθε η ώρα για μια διαφορετική προσέγγιση στη φορολογική

πολιτική. Στην πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ρητά εφόσον η Ελλάδα επιτυγχάνει τους φορολογικούς της στόχους, η κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει κίνητρα στις επιχειρήσεις με μειώσεις φορολογικών συντελεστών.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις από το 26% που είναι σήμερα στο 20% και για το μέλλον ακόμα και 15%, είναι πλέον κυβερνητικός στόχος. Ταυτόχρονα το νέο σύστημα πληρωμής του ΦΠΑ, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το ερχόμενο Φθινόπωρο μπορεί να προσφέρει «ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις».

Άμεση προτεραιότητα κάθε ελληνικής κυβέρνησης στο μέλλον είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της επιχειρηματικότητας. Οι επιχειρήσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας και όχι οι δημόσιες υπηρεσίες. Η φτώχεια στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται με αμφίβολης απόδοσης εφάπαξ «κοινωνικά μερίσματα» αλλά με δουλειές που δημιουργούνται στη γειτονιά, στο χωριό, την περιφέρεια.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών δεν πρέπει να γίνει σταδιακά όπως σχεδιάζει σήμερα η κυβέρνηση.

Οι φορολογικοί συντελεστές πρέπει να μειωθούν ξαφνικά και δυναμικά. Ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής για όλους 15% πρέπει να γίνει πραγματικότητα αμέσως, για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα το σταθερό περιβάλλον που προσφέρει το Ευρώ, την υψηλή ποιότητα του εργατικού δυναμικού και τις προοπτικές της ευρωπαϊκής ενοποίησης…

The post Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σοκ μείωσης φορολογικών συντελεστών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα