Ψάχνουν στη Θεσσαλονίκη τον Ξηρό

Εδώ και λίγες μέρες κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής, «χτενίζουν» τη συμπρωτεύουσα για να βρουν φως στην υπόθεση Ξηρού και συγκεκριμένα να εντοπίσουν τον άνθρωπο που αγόρασε το βιβλίο- βόμβα που στάλθηκε στον Διοικητή Α/Τα Ιτέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit οι έρευνες κατευθύνονται πως συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης και δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο το βιβλίο

που επιλέχτηκε για να γίνει η βόμβα του τρομοκράτη.

Συγκεκριμένα το βιβλίο, Η Μεγάλη και Αγία Εβδομάς του ιεροψάλτη Δ. Ταλιαδούρου, επιλέχτηκε γιατί ο διοικητής είναι και ο ίδιος ιεροψάλτης και πολλές φορές δέχεται δώρο βιβλία από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, έτσι το δέμα δε θα κινούσε τις υποψίες και θα δέχονταν δεκτό χωρίς υποψίες από τον Διοικητή.

Εν τέλει όμως δε έγινε αυτό που περίμεναν οι τρομοκράτες και το «μακελειό» αποτράπηκε.

Η πληροφόρηση λοιπόν που φέρεται σύμφωνα με το newsit να είχαν οι τρομοκράτες, προβληματίζει το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, καθώς βλέπουν την «ΣΠΦ» να αρχίζει να λειτουργεί στα πρότυπα της «17.Ν» πραγματοποιώντας ενδελεχής παρακολουθήσεις και συστηματική «δουλειά» για το στήσιμο της ενέργειας.

Ωστόσο το γεγονός αυτό, από την άλλη πλευρά είναι δυνατών να δώσει μια σαφή κατεύθυνση στις έρευνες για την εξάρθρωση της οργάνωσης καθώς το βιβλίο βόμβα είναι σπάνιο στο είδος του και διακινείται μόνο από συγκεκριμένα και περιορισμένα βιβλιοπωλεία τις Θεσσαλονίκης, όπου και εκδόθηκε το 1998.

Έτσι τα κλιμάκια τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κάνουν διεξοδικές έρευνες στην συμπρωτεύουσα, στα συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος μπορεί να αγόρασε αυτό βιβλίο και στην περίπτωση που το κατάστημα διαθέτει κάμερες να δουν οι αστυνομικοί το πρόσωπο του ανθρώπου που προμηθεύτηκε το ανάγνωσμα για την «Μεγάλη και Αγία Εβδομάς».

Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως κάτι καλό θα βγει από αυτή την έρευνα.

The post Ψάχνουν στη Θεσσαλονίκη τον Ξηρό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα