Η χώρα που φοβόταν τη σκιά της…

Ανήθικες διεθνείς συνωμοσίες. Άγριες πολυεπίπεδες δολοπλοκίες. Σκοτεινά πλανητικά, υπόγεια συμφέροντα, υπαρκτοί ή φανταστικοί κερδοσκοπικοί μηχανισμοί.

Μια χώρα ολόκληρη προσπαθεί να εξηγήσει τις ιστορικές της ατυχίες, τα δικά της λάθη, χρησιμοποιώντας φαντάσματα και πρίγκηπες του Σκότους.

Πάντοτε φταίνε οι άλλοι. Οι ξένοι που επιβουλεύονται τον περιούσιο λαό της γης και οι ελάχιστοι πάντα (αλλά τελικά είναι τόσοι πολλοί) προδότες που εξυπηρετούν τον «ξένο παράγοντα». Ποτέ δεν φταίνε οι Έλληνες για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Για όλες τις λάθος επιλογές του λαού της ευθύνονται οι ξένοι που μας παρέσυραν.

Κι όταν υπάρχουν κάποιοι –λίγοι- που προσπαθούν να διατυπώσουν προτάσεις λογικής, συνεννόησης και επαφής με την πραγματικότητα, η χώρα ολόκληρη συμφωνεί στο να τους καταγγέλλει ότι είναι «όργανα των ξένων» «νενέκοι» και υποτακτικοί, προσκυνημένοι.

Ένας παράλογος ψυχωτικός λόγος, έχει πάρει τη θέση των πολιτικών επιχειρημάτων, της ανάλυσης και της λογικής. Στη δικτατορία του λαϊκισμού και του παραλογισμού, κάθε προσπάθεια λογικής διασύνδεσης των γεγονότων και αντικειμενικής καταγραφής των αριθμών ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.

Η Ελλάδα φοβάται τη σκιά της. Η χώρα φοβάται τον εαυτό της, το λαό της και τις ευθύνες του.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντικρύσει το είδωλό της στον καθρέπτη της συλλογικής συνείδησης.

Προτιμά να δημιουργεί φανταστικούς εχθρούς στους οποίους πάντα υποτάσσεται γιατί δεν έχει τη δύναμη να τους αντιμετωπίσει κατάματα….

The post Η χώρα που φοβόταν τη σκιά της… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα