Η αϋπνία επηρεάζει και τη γονιμότητα;

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών. Ωστόσο μία νέα έρευνα έρχεται να αποκαλύψει ότι υπάρχει και άλλος ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να κοιμόμαστε πολύ.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Epidemology αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στις διαταραχές του ύπνου και στο μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων. Ειδικότερα, οι δανοί ερευνητές βρήκαν ότι οι άνδρες που ανέφεραν στην έρευνα τις περισσότερες διαταραχές είχαν 29% χαμηλότερη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων στο σπέρμα τους, καθώς και περισσότερες πιθανότητες να έχουν λιγότερα φυσιολογικά στη μορφολογία σπερματοζωάρια, σε σύγκριση με τους άνδρες που παρουσίασαν χαμηλότερα σκορ στο ερωτηματολόγιο για τις διαταραχές ύπνου. Τα ευρήματα βασίζονται σε δείγμα σπέρματος και αίματος, καθώς και στα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων για τις διαταραχές ύπνου, από 953 νέους άνδρες από τη Δανία που πήγαν στρατό από το 2008 έως το 2011.

«Αυτή η έρευνα προσθέτει μία νέα οπτική στη λίστα με τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, του καπνίσματος, της έκθεσης σε ρύπους», ανέφερε ο Dr. Remy Slama, ειδικός σε θέματα γονιμότητας στο Πανεπιστήμιο France’s Joseph Fourier. Και ο ελλιπής ύπνος δεν επηρεάζει απλώς τη γονιμότητα των ανδρών, αλλά έχει αντίκτυπο και στη γονιμότητα των γυναικών επηρεάζοντας τα επίπεδα των σχετικών ορμονών.

πηγή:fay’sbook.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα