Η «αμαρτωλή» χειραψία

Ο Bill Gates κατηγορείται για ασέβεια ως προς την πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, Park Geun-hye.

Ο λόγος; Αντί να υποκλιθεί για να τη χαιρετίσει, ως είθισται βάσει των εθίμων της χώρας, την χαιρέτισε δια χειραψίας και με το χέρι στην τσέπη.

Η κίνηση αυτή σχολιάστηκε από όλα τα διεθνή media. “Δείγμα πολιτισμικής διαφορετικότητας ή ασέβεια;”, ήταν ο τίτλος του κύριου άρθρου της “JoongAng Ilbo”.
Πολλοί νοτιοκορεάτες δημοσιογράφοι αντέδρασαν από μέρους

τους: “Δεκτό το ότι υπάρχει πολιτισμική διαφορά στα ήθη και τα έθιμα των δύο κρατών. Αλλά και πάλι, λίγο σεβασμός δεν βλάπτει. Πως γίνεται να χαιρετά με το χέρι στην τσέπη;”.

Το 2008, όταν ο Bill Gates συναντήθηκε με τον τότε πρόεδρο της χώρας, Lee Myung-Bak, είχε χαιρετίσει και πάλι με το χέρι στην τσέπη.

Όπως αναμενόταν το γεγονός έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες της χώρας

Δείτε εδώ και άλλες «χαλαρές» χειραψίες του μεγιστάνα

Σημειώνεται ότι ο μεγιστάνας της Microsoft, βρέθηκε στη χώρα ως πρόεδρος της πυρηνικής start-up, TerraPower, για να προωθήσει στη Νότιο Κορέα την ανάπτυξη της νέας γενιάς πυρηνικών αντιδραστήρων.
Η πρόεδρος της χώρας από την άλλη, ζήτησε τη γνώμη του σχετικά με τα σχέδια της για την δημιουργία και εγκαθίδρυση μιας πιο “δημιουργικής οικονομίας”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στα μέσα.
Ο ιδρυτής της εταιρείας “Microsoft” έχει συνεργαστεί με την Κίνα για από κοινού ανάπτυξη πυρηνικού αντιδραστήρα νέου τύπου, ο οποίος είναι φιλικότερος προς το περιβάλλον και έχει περιορισμένες ανάγκες για εμπλουτισμό ουρανίου και επεξεργασία καυσίμων.
Οι νέοι πυρηνικοί αντιδραστήρες κατασκευάζονται από την εταιρεία TerraPower, που ίδρυσε ο Μπιλ Γκέιτς και την κρατική εταιρεία πυρηνικών της Κίνας. Χρησιμοποιεί απενεργοποιημένο ουράνιο που αποτελεί υποπροϊόν της σημερινής διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα