Η άδεια Ξηρού υπεγράφη μία μέρα πριν από την επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη

Στόχος η γερμανική κατοικία από την 17Ν το Μαΐου του 1999

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η είδηση που αποκαλύπτει το Έθνος, πως η άδεια του καταδικασμένου σε ισόβια, Χριστόδουλου Ξηρού,η οποία του έδωσε την ευκαιρία να γίνει άφαντος υπεγράφη μία μέρα πριν από την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη.

Υπενθυμίζεται πως η κατοικία του γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι, έχει γίνει στόχος για την 17Ν το 1999. Στις 16 Μαΐου του 1999, στις

22:55 το βράδυ, η τρομοκρατική οργάνωση είχε επιτεθεί με ρουκέτα στην κατοικία του πότε πρέσβη της Γερμανίας. Τότε, όλες οι μαρτυρίες ήθελαν τους δράστες να «κατευθύνονται» με άγριες διαθέσεις στον στόχο τους χωρίς όμως τελικά με επιτυχία αφού η ρουκέτα καρφώθηκε στη στέγη του διώροφου σπιτιού, γλυτώνοντας την τραγωδία.

«Άφαντος» και ο Βασίλης Ξηρός

Μετά την απόδραση του μέλους της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλου Ξηρού, η αστυνομία φαίνεται πως ανησυχεί για ακόμα ένα γεγονός που έχει να κάνει με τον μικρότερο αδελφό του εκτελεστή της οργάνωσης, τον Βασίλη Ξηρό, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί.

Ο Βασίλης Ξηρός είχε εκτίσει την ποινή του και είχε αποφυλακιστεί στις 11 Ιουνίου του 2011. Ωστόσο όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έχουν χαθεί τα ίχνη και από την ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο η «εξαφάνιση» του να συνδέεται με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού και τα όσα ακούγονται για τη δημιουργία της νέας 17Ν.

Ανακοίνωση Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Την αντίδραση της Ουάσιγκτον προκάλεσε η είδηση της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού. Με ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, είναι «ένα από τα πλέον αδίστακτα και επικίνδυνα μέλη της 17 Νοέμβρη», καλώντας σε έντονο ύφος την ελληνική κυβέρνηση να τον εντοπίσει άμεσα και να τον συλλάβει.

The post Η άδεια Ξηρού υπεγράφη μία μέρα πριν από την επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα