Η Apple χάκαρε 5.000 χρήστες

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple αποφάσισε να «αντιγράψει» την Google και το Facebook αποκαλύπτοντας τη Δευτέρα πως έλαβε 5.000 αιτήσεις προσωπικών δεδομένων από την αμερικανική κυβέρνηση μέσα σε 6 μήνες.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έλαβε χιλιάδες αιτήσεις από τις αμερικανικές αρχές για πληροφορίες χρηστών, αλλά αγνοούσε

το πρόγραμμα PRISM της Ουάσιγκτον.

Η Apple αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ότι«ζητήσαμε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ την άδεια να αναφέρουμε πόσες αιτήσεις δεχόμαστε αφορούν στην εθνική ασφάλεια και πώς τις χειριζόμαστε. Έχουμε την άδεια να μοιραστούμε μερικά από αυτά τα δεδομένα» και προσθέτει ότι «από την 1η Δεκεμβρίου του 2012, έως το Μάιο του 2013, η Apple έλαβε μεταξύ 4.000 και 5.000 τέτοια αιτήματα. Οι περισσότερες από αυτές τις εντολές αφορούσαν σε έρευνες και θέματα εθνικής ασφάλειας, όπως “αναζητήσεις για εξαφανισμένα παιδιά, προσπάθειες εντοπισμού ασθενή με τη νόσο του Αλτσχάιμερ ή αποτροπής μιας αυτοκτονίας”».

Ωστόσο, η εταιρεία σημειώνει πως κάθε αίτημα υποβάλλεται σε προσεκτική εξέταση από τη νομική της υπηρεσία, αλλά και ότι οι συνομιλίες με το iMessage και το FaceTime είναι κρυπτογραφημένες και είναι αδύνατον να αξιοποιηθούν.

Η Apple κλείνει την ανακοίνωση λέγοντας ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της εκπλήρωσης των νομικών ευθυνών μας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των πελατών μας, όπως επιθυμούν και δικαιούνται».

Keywords
Τυχαία Θέματα