Γυναίκα νάνος κατάφερε να ψηλώσει 40 πόντους μετά από πολλές επεμβάσεις!

Με τη βοήθεια των γιατρών 35χρονη που πάσχει από νανισμό κατάφερε, με τη βοήθεια των γιατρών, να ψηλώσει 40 πόντους και να γίνει μητέρα.

Όπως αναφέρει το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα», η Ζωή πέρασε από 15 χειρουργεία από την ηλικία των 12 ετών για να καταφέρει να ψηλώσει και να αποκτήσει παιδί.

«Μόνη μου γύριζα τις βίδες, κάθε έξι ώρες, έτσι ώστε να ψηλώνω ένα χιλιοστό την ημέρα. Ένιωθα πως δεν πονούσα, όταν δεν αναζητούσα την βοήθεια των άλλων», δηλώνει στην εφημερίδα η 35χρονη, που γεννήθηκε με αχονδροπλασία, την πιο κοινή μορφή κληρονομούμενου νανισμού.

Οι

επεμβάσεις έγιναν στο ΚΑΤ, από ορθοπαιδικό ο οποίος ειδικεύεται στην επιμήκυνση οστών με την Ζωή να υποβάλλεται σε εξωτερική οστεοσύνθεση Ιλιζάροφ, μια μέθοδο που πήρε το όνομά της από τον Ρώσο ορθοπεδικό ο οποίος ανέπτυξες πρώτος αυτή τη μέθοδο. Όταν έκανε το πρώτο από τα επώδυνα 15 χειρουργεία, το ύψος της δεν ξεπερνούσε τα 110 εκατοστά. Σήμερα, είναι στο 1,52.

«Ήθελα να σταματήσει ο κόσμος να με επεξεργάζεται ως κάτι αξιοπερίεργο και να με κοροϊδεύει. Πιο πολύ από όλα όμως, επιθυμούσα μία καθημερινότητα φυσιολογική, να μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι, να εργαστώ, να κάνω οικογένεια», λέει η Ζωή που υποβλήθηκε και σε εξωσωματική για να αποκτήσει παιδί. . «Επέλεξα να υποβληθώ σε εξωσωματική, γιατί έπρεπε να σβήσω το προβληματικό γονίδιο από το οικογενειακό μας DNA. Ήθελα πρωτίστως να εξασφαλίσω ότι το παιδί μου, θα είναι υγιές, όπως και τα εγγόνια μου και τα δισέγγονά μου», δηλώνει στην εφημερίδα.

Keywords
Αναζητήσεις
μια γυναικα νανος
Τυχαία Θέματα