Μαριάννα Καλέργη: «Μου λένε ότι θα σκίσω τη Γερμανοτουρκάλα»

Αντιμέτωπη με την Γερμανοτουρκάλα αντίπαλό της, Meryem Uslu θα έρθει σε λιγότερο από 24 ώρες η Μαριάννα Καλέργη, στο πλαίσιο του fight show «The battle», στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ της Γλυφάδας.
Η Ελληνίδα αθλήτρια του Muay Thai διευκρίνισε ότι «θα γίνει πανικός μέσα στο ρινγκ», όπου εκτός από τις ίδιες της τις δυνάμεις, έχει να παλέψει και με κατά 5 χρόνια μεγαλύτερή της, Uslu.

Όλα είναι έτοιμα πλέον για το

«The Βattle» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 1η Ιουνίου. Πρόκειται για «ολλανδοφερμένο» fight show, στο οποίο μεγάλοι αθλητές των τεσσάρων μαχητικών αθλημάτων: Kickboxing, Muay Thai, MMA, Pro Boxing θα μπουν μέσα στο ρινγκ και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και όλα στην επαγγελματική τους μορφή, χωρίς προστατευτικά και με λεπτά γάντια.

Η Μαριάννα Καλέργη, που πέρυσι στον ίδιο διαγωνισμό απέσπασε τη ζώνη «The princess of the battle», μιλώντας στο protothema.gr, εξέφρασε την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα: «Θα γίνει πανικός! Σκέφτομαι θετικά! Μπορεί να πέρασα μια δύσκολη φάση, αλλά ελπίζω όλη αυτή η ένταση να μου βγει μέσα στο ρινγκ. Έχω λίγο άγχος, αλλά η ψυχολογία μου είναι θετική». Μάλιστα, αν συνδυάσει κανείς τις δηλώσεις της λίγες ώρες πριν μπει στο ρινγκ με τα όσα είχε δηλώσει στο «Όλα μπάχαλο» τα βράδυ της Δευτέρας, θα καταλάβει ότι η Μαριάννα πάει μόνο για τη νίκη: «Δε θα με χτυπήσουν. Θα μπω μέσα να διασκεδάσω εκείνη τη μέρα. Δε σκέφτομαι αρνητικά, γιατί άμα μπεις με αρνητική ψυχολογία μετά έρχονται όλα αυτά».

Οι δύο γυναίκες φαίνεται ότι έχουν… προηγούμενα από τον αγώνα που βγήκε πρώτη η Meryem, κερδίζοντάς τη στα σημεία. Και τώρα είναι η ώρα για τη ρεβάνς: «Θυμάμαι τι είχε κάνει το 2007 στη Γερμανία. Ξέρει και εκείνη, ξέρω και εγώ. Θυμάμαι τα χτυπήματά της και όλες τις κομπίνες που είχαν γίνει. Γιατί τότε με είχαν κόψει στα σημεία και δεν με είχαν αφήσει να ολοκληρώσω».

Ακριβώς για αυτό, η Μαριάννα προπονείται καθημερινά, ακολουθεί ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα, τόσο διατροφής, όσο και γυμναστικής, ενώ αυτό που ξαφνιάζει πολλούς είναι ότι της αρέσει να προπονείται με άντρες!

«Η προπόνησή μου περιλαμβάνει σάκους, διάφορες τεχνικές, sparring, που είναι προπόνηση με συναθλητές μου, άντρες και γυναίκες, αλλά σε πιο ομαλό επίπεδο. Εμένα, όμως μου αρέσει να παίζω με άντρες. Έχω καλύτερη επικοινωνία μαζί τους. Με βοηθάει πολύ η προπόνηση μαζί τους. Βέβαια, εκείνοι δε βάζουν όλη τους τη δύναμη, γιατί είναι διαφορετικό να παίζει άντρας με γυναίκα, αλλά είναι κάτι που με βοηθάει. Είναι πιο δυνατοί, πιο σκληροί, έχουν και παραπάνω κιλά από μένα, άρα υπάρχει μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας για μένα. Αλλά τα καταφέρνω!».

Εκτός από την προπόνηση, όμως, φαίνεται ότι οι άντρες συναθλητές της, τη βοηθάνε και σε ψυχολογικό επίπεδο! «Μου λένε συνεχώς ότι θα σκίσω, ότι είμαι top. Έχουν τον τρόπο τους και με ανεβάζουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Και η ψυχολογία είναι τόσο ανεβασμένη, που η Μαριάννα… απαξιεί για τις δηλώσεις της Γερμανοτουρκάλας: «Δε με νοιάζει τι μπορεί να λέει εκείνη. Ό,τι και να λέει, δεν έχει σημασία. Δεν το ψάχνω. Όλα θα κριθούν μέσα στο ρινγκ».
Και όλα αυτά, ενώ παρά τον τραυματισμό της στις 20 Μαρτίου, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής του “The Battle”. «Από υπερκόπωση και από τις πολλές και έντονες προπονήσεις, έπαθα πελματιαία απονευρωσίτιδα. Και στα δύο πόδια. Νομίζω ότι τα πόδια μου καταπονήθηκαν πολύ κατά τη διάρκεια του Dancing, με τις τόσες ώρες που κάναμε προπονήσεις πάνω στα παγοπέδιλα. Μετά έχασα και κάποια κιλά και όταν τα ξαναπήρα, τα πόδια μου καταπονήθηκαν πολύ. Μάλιστα, τότε δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε μέχρι το σπίτι μου. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Με είχε πιάσει πολύ άγχος, πανικός. Αλλά χάρη στο γιατρό μου, τον Βαγγέλη Δήμου, τώρα νιώθω πολύ καλά. Με βοήθησε πάρα πολύ. Για την ακρίβεια, είναι σα να μη χτύπησα ποτέ. Και εξαιτίας του κατάφερα να επιστρέψω στις προπονήσεις μου αμέσως μετά το Πάσχα. Ουσιαστικά, για τον αγώνα, λόγω τραυματισμού, έχω κάνει μόνο ένα μήνα προπόνηση. Αλλά ακόμα και τότε που δεν έμεινα απροπόνητη. Έκανα ενδυνάμωση και ό,τι άντεχα για να μη μείνω εκτός. Αλλά αυτός ο άνθρωπος με έκανα να μη φοβάμαι, να μη σκέφτομαι αρνητικά. Μου άλλαξε όλη την ψυχολογία».

Αλλά σε αυτή της την προσπάθεια, με τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισε, ήταν επίσης κοντά της ο Τάσος Μιχαηλίδης και ο Αντώνης Γαλάτης. «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάσο Μιχαηλίδη. Είναι ο διατροφολόγος και γυμναστής μου. Και εκείνος με βοήθησε πολύ στην τόνωση της ψυχολογίας μου. Όπως και ο Αντώνης Γαλάτης, που είναι πρωταθλητής κατηγορίας FITNESS, με συμμετοχές και διακρίσεις σε πρωταθλήματα KickBoxing και κολύμβησης. Και οι δύο είναι για μένα αιτία να πάρω μέρος στον αγώνα αυτό!». Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει και την ομάδα της. «Και τους DiamondCamp, την ομάδα μου και τον Παύλο Καπώνη».

Καλή επιτυχία Μαριάννα!

Keywords
Τυχαία Θέματα