ΓΣΕΕ: Είναι απαράδεκτο η Ryanair να εκμεταλλεύεται την ανάγκη για εργασία

Να παρέμβει άμεσα το υπουργείο Εργασίας απαιτεί, με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ, αναφορικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την τακτική των προσλήψεων της αεροπορικής εταιρείας Ryanair.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της αναδόχου εταιρείας, που έχει αναλάβει την πρόσληψη των εργαζομένων, οι υποψήφιοι για πρόσληψη

είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν δίδακτρα εκπαίδευσης, που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ, χωρίς αυτό να κατοχυρώνει ότι θα προσληφθούν.

Μάλιστα, στον ξένο τύπο έχουν δημοσιευθεί καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι προσληφθέντες πρέπει να υπογράψουν σύμβαση με άλλη ανάδοχο εταιρεία, η οποία προβλέπει ότι ο μισθός τους δεν καταβάλλεται, όταν οι πτήσεις καθυστερούν ή όταν παρουσιάζεται πρόβλημα στο αεροπλάνο.

«Είναι ανήκουστο και πρωτοφανές ο εργοδότης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ryanair, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία, να λειτουργεί ως Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως απαράδεκτο είναι εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται να καταστρατηγούνται βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του εργατικού δικαίου.Η υπόθεση επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα» καταλήγει η ΓΣΕΕ.

The post ΓΣΕΕ: Είναι απαράδεκτο η Ryanair να εκμεταλλεύεται την ανάγκη για εργασία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα