Γραμμή ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αγίων Αναργύρων

Τον πολιτικό Ρουβίκωνα δείχνει να έχει πλέον περάσει ο από το ΠΑΣΟΚ προερχόμενος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης, κι ακολουθεί πολιτική ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δράσεις του Δήμου του. Επαληθεύονται, ούτως, οι πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Σαράντη να χαράσσει την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Δυτική Αττική, ακολουθώντας τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην δήμαρχο Αγίας

Βαρβάρας και στέλεχος της Κοινωνικής Συμμαχίας της Λούκας Κατσέλη που επίσημα συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σ αυτό το πνεύμα, Ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την αντίθεση του στις καταργήσεις Νομικών Προσώπων των Δήμων και την απόλυση των εργαζομένων τους, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού στην τελευταία του συνεδρίαση, έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου και προέδρου της ΠΕΔΑ Νίκου Σαράντη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο τονίζει ότι « η μονομερής «άνωθεν» κατάργηση θέσεων εργασίας, η μονομερής «άνωθεν» διαγραφή ολόκληρων δημοτικών φορέων, πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης των Δήμων ως αυτοδιοικούμενων Οργανισμών».

Και προειδοποιεί ότι « η κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων θα ανοίξει την λεωφόρο των ιδιωτικοποιήσεων: κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες (Παιδικοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, κ.λπ.) που τώρα παρέχονται δωρεάν στον τοπικό πληθυσμό θα αποτελέσουν «φιλέτα» για την διανομή των οποίων θα διαγκωνίζονται ιδιωτικοί φορείς».

Για τους λόγους αυτούς , το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού:

- Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στα σχέδια κατάργησης Δημοτικών Επιχειρήσεων ή άλλων Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ και απόλυσης του προσωπικού τους.

- Επίσης εκφράζει την αντίθεσή του στη διάταξη του υποδιαβούλευση νομοσχεδίου, σύμφωνα με την οποία ΝΠΔΔ των ΟΤΑ μπορούν να μετατραπούν σε ΝΠΙΔ με Προεδρικό Διάταγμα, διάταξη που εντείνει τους φόβους μας για σενάρια ακρωτηριασμού της Αυτοδιοίκησης.

- Ιδιαίτερα αναφορικά με τους εργαζόμενους σε ΟΤΑ και Νομικά Πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης, η θέση μας είναι ότι κάθε εργαζόμενος, μόνιμος ή ΙΔΑΧ, που επηρεάζεται η θέση εργασίας του από τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις δομών και υπηρεσιών, μεταφέρεται και καλύπτει κάποια άλλη ανάγκη στην Αυτοδιοίκηση».

Γ. Σπ. Π

Keywords
Τυχαία Θέματα