Γιούνκερ : Παραχωρήσεις ναι , χαλάρωση όχι

Η θέση των ευρωπαίων «εταίρων» μας παραμένει ξεκάθαρη αναφορικά με τους όρους της δανειοδότησής μας απορρίπτοντας οποιαδήποτε κουβέντα περί μεγαλύτερων παραχωρήσεων.

«Αναίτιες παραχωρήσεις θα ήταν ένα απόλυτα εσφαλμένο μήνυμα», τονίζει ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του προς το δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης ZDF.

Πρόεδρος του Eurogroup τονίζει ότι θα εξαρτηθούν πολλά από τον έλεγχο και την έκθεση της τρόικα, αλλά

οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να ακουμπήσουν «την ουσία του προγράμματος» χωρίς να ξεφεύγουν από τις γενικές αυστηρές κατευθύνσεις.

Στο μεταξύ, και η Άγκελα Μέρκελ απορρίπτει το αίτημα για την χαλάρωση των όρων δανειοδότησης της Ελλάδας, αλλά παραπέμπει στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανάπτυξης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε από το Λος Κάμπος του Μεξικού ότι και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις. Εκφράστηκε υπέρ της σύνταξης, άμεσα, μιας έκθεσης από την τρόικα για την κατάσταση στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να γίνει λόγος για πρόσθετα μέτρα ώθησης της ανάπτυξης. «Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τις προϋποθέσεις», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα